Zo creëer je simpel een moment voor jezelf

Het is half 11 in de ochtend. Tijd voor een cappuccino. Ik loop naar de keuken en sta voor mijn to go koffiebekers. Wordt het vandaag de rode met de zebra of de groene met de olifantjes? Ik kies voor groen, de olifantjes. Ik neem de beker van de plank, pak mijn tas, trek mijn jas en schoenen aan en loop naar het koffiezaakje bij mij om de hoek. Voor een grote havercappuccino met als cadeautje een klein stukje boterkoek erbij.

Een bewust moment voor mezelf

Sinds twee jaar een vast ritueel in mijn dag. Met dit ritueel creëer ik een moment voor mezelf. Even de deur uit, de wind door mijn haren voelen, mezelf verwonderen over de stokrozen die vol in bloei staan, zwaaien naar de buurvrouw, een leuk gesprek met de barista.

En de koffiebekers? Die zijn een bewuste keuze. Ik hou van mooie dingen. Dingen waar ik blij van word. Van de stapel kartonnen wegwerpbekers werd ik niet blij. Dus ging ik op zoek naar vrolijke en duurzame bekers. Belangrijk? Voor mij wel. Elk gevoel van blijheid dat ik voor mezelf creëer, kleurt mijn dag.

Thuisgekomen neem ik bewust de tijd om van mijn cappuccino te genieten. Niet achter mijn computer schrijvend aan een blog en af en toe een slok nemen. Nee, in de woonkamer of op mijn balkon. Alleen ik en mijn cappuccino.

Ik grijp dit moment ook aan om in te checken bij mezelf. Hoe voel ik me nu? Hoe wil ik me voelen? Wat heb ik nu nodig? Zo geef ik mezelf de ruimte om met een goede focus verder de dag in te gaan.

Lange tijd kon ik dit niet…

Het is zo simpel, dit moment voor mezelf. Lange tijd kon ik dit niet…

In mijn verlangen om te ontdekken wie ik werkelijk ben en te leven vanuit joy las ik alles wat los en vast zat over persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Herkenbaar 😉?

Ik wist precies hoe het in elkaar zat, maar ik bleef vastzitten in mijn oude patronen. Wat ontbrak was actie. Toepassen van wat ik las in mijn leven. Daardoor bleef alles bij het oude. En leek een leven waar ik naar verlangde alleen weggelegd te zijn voor anderen.

Ik gunde mezelf niet de tijd om te onderzoeken hoe de dingen die ik las werken voor mij. Ik nam niet de ruimte om met zachtheid en zonder oordeel te kijken naar mezelf. Wat nodig is om de dingen die mij niet langer dienen te transformeren.

Het antwoord op wie je bent zit in jou

De antwoorden op wie je werkelijk bent en wat jou joy geeft vind je in jezelf. Door naar binnen te gaan. Je vindt ze niet door er alleen over te lezen. En dat betekent actie: aandacht en tijd maken voor jezelf. Inchecken bij jezelf. En kijken naar jezelf met mildheid en liefde.

En daar ligt de uitdaging. Je gedachten houden je weg bij je gevoel. Telefoon, social media en mail leiden af van wat er in jou speelt. Anderen vragen je aandacht. Voor je het weet haalt de waan van de dag je in. Ren je naar de supermarkt voor boodschappen, puilt de wasmand uit, moet je dochter naar zwemles, stapelt het werk zich op en wil je ook nog bijkletsen met je vriendin.

Je herkent het vast wel. Zo is er weer een dag voorbij die je verder in plaats van dichterbij je verlangen brengt. En baal je van jezelf.

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Kun jij jezelf zien?
  • Zien in wie je werkelijk bent?
  • Zien in wat je wilt?
  • Zien in het leven dat je wilt leiden?
  • Er zonder oordeel naar kijken?
  • Hoe vaak gun jij jezelf de tijd om te ontdekken wat er speelt in jou?
  • Hoe zou het zijn als jij de tijd neemt om antwoorden op deze vragen te vinden?
  • Hoe ziet je leven er dan uit?

Pak pen en papier en schrijf de antwoorden voor jezelf op. Wat is je grootste inzicht?

Vaak ontbreekt de gunfactor

Waar het vaak aan ontbreekt is de gunfactor naar jezelf. Je maakt met liefde tijd voor anderen. Luistert naar wat hun bezighoudt. Maar tijd maken voor jezelf en luisteren naar wat je hart je vertelt? Dat komt op de laatste plek.

En dat mag anders. Jij bent de allerbelangrijkste persoon in jouw leven. Jij bent degene met wie je 24 uur per dag samen bent en de enige die van jouw leven een feestje kan maken. Heb jij het leuk met jezelf, dan heeft dat een positief effect op je eigen leven en de relaties met anderen.

Gun jezelf tijd en aandacht

Mijn leven is veranderd sinds ik tijd en aandacht maak voor mezelf. Het koffiemoment is een van de dagelijkse momenten die ik de afgelopen jaren voor mezelf gecreëerd heb. Uit zelfliefde. Zorgen voor mezelf. Mezelf leren kennen met alles wat er is. Wat ik leer uit boeken toepassen in mijn leven. Waarmee ik die dingen kan helen en loslaten die mij niet meer dienen. En daardoor ruimte ontstaat voor nieuw. Het resultaat: Ik voel kracht en vertrouwen en sta lichter in het leven. Meer en meer creëer ik het leven vanuit joy waar ik naar verlangde.

Ik gun jou ook die momenten voor jezelf. Tijd en aandacht om nieuwe ontdekkingen te doen over wat er nu speelt in jou, wie je bent, wat je wilt, waar heb je al wel liefde voor jezelf, wat verdient meer aandacht, waar ervaar je blijdschap, waar mag het meer?

En jij?

Wil jij meer tijd en aandacht voor jezelf, maar weet je niet hoe? Geef je dan op voor een gratis 30-minuten sessie. In deze vrijblijvende gratis sessie gaan we dieper in op jouw specifieke situatie en onderzoeken we samen wat jij nu nodig hebt. Interesse? Neem hier contact met mij op. Dan mail ik je voor het maken een afspraak.

Liefs 💛

Astrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.