Zit alles tegen? Met deze 3 tips voel je je zo weer goed

Ken je dat, zo’n dag dat je met je verkeerde been uit bed stapt en alles tegen zit? Ik had laatst zo’n dag. Ik stond op met een hoofd vol gedachten met zorgen en wat ik allemaal moest doen die dag. Ik had geen idee wat ik aan wilde doen, vond niets leuk. De broek die ik aandeed zat te strak. Net zoals de blouse. ‘Wat zie je er leuk uit’, zei mijn lief. Grrr, dacht ik, echt niet.

Vervolgens brandde de amandelschaafsel aan voor mijn havermout, brak de slavork bij het uitruimen van de vaatwasser en stootte ik mijn scheenbeen tegen een openstaande la. En ik was nog geen uur wakker.

Herkenbaar? Vast wel, we hebben allemaal wel eens zo’n dag. En voor je het weet zit de rest van dag alles tegen. En dat wilde ik niet. Ik wilde niet in de negatieve vibe meegaan, ik wilde me weer goed voelen.

3 Tips om je weer goed te voelen

Hoe kom je eruit? 3 Tips.

Tip 1) Bewustwording

Word je bewust van wat er in je speelt. Als je je daarvan bewust bent, kun je de keuze maken dat je je anders wilt voelen. En kom je uit die negatieve vibe.

Ik zag wat er gebeurde in mezelf. Mijn aandacht was bij waar ik mij zorgen over maakte. Ik zat in de angst. Vervolgens werd ik bij alles wat in mijn ogen verkeerd ging boos op mezelf. Wat niet hielp, want het trok mij de negativiteit in, waardoor er nog meer dingen fout gingen. En het loste mijn zorgen niet op. Ik kwam in een negatieve spiraal.

Ik besloot dat ik mij zo niet wilde voelen die dag. Er stond een leuke afspraak gepland waar ik naar uitkeek en daar wilde ik met positieve energie ingaan. Omdat ik mij ervan bewust was wat er speelde in mezelf, kon ik de keuze maken dat ik het anders wilde en mij richten op mezelf goed voelen.

Tip 2) Wat kan ik nu doen om mezelf goed te voelen?

Stel jezelf de vraag ‘Wat kan ik nu doen om mezelf goed te voelen?’ Deze vraag richt je aandacht direct op het nu. En je verlegt je focus naar wat je wel wilt.

En dan: laat het los, ga wat anders doen en verwacht antwoord. Ehh…denk je nu misschien, waarom mag ik niet gelijk antwoord geven?

Belangrijk is dat je hart, je intuïtie het antwoord geeft. En niet je hoofd. Ik stel mijzelf al langere tijd deze vraag omdat ik had gelezen dat het een goede vraag was. Wat er gebeurde was dat ik vervolgens met mijn hoofd ging bedenken ‘ik moet nu iets doen om me goed te voelen’. En dat werkt niet.

Moeten voelt als dwang, niet omdat ik het graag wil. En mijn hoofd bedenkt geforceerd wat ik kan doen om me goed te voelen. Ik weet nu: in mijn hoofd zit niet het antwoord wat ik nodig heb om mij goed te voelen. Dat antwoord zit in mijn hart. En daar kom ik als ik uit mijn hoofd ga.

Dus laat los en verwacht antwoord. Vertrouw op je zintuigen. Soms komt het antwoord direct, soms duurt het langer. Het kan een ingeving of gevoel zijn dat je krijgt, iets wat je leest of hoort, iemand zegt iets tegen je, een geur herinnert je aan een fijne situatie, je oog valt ergens op. Als het komt weet je het. Dan weet je: dit is de weg eruit en loop je op het pad naar het goede gevoel.

Tip 3) Voel de liefde

Toen ik mezelf die ochtend die vraag stelde, kwam mijn antwoord in het kaartje dat ik trok van Christina von Dreien. Ik trok het kaartje ‘Voel Liefde’ (hoe toepasselijk 😀). In de toelichting bij het kaartje stond een oefening die mij terugbracht bij mijn goede gevoel en ik graag met je deel.

Ga zitten op een rustige plek. Doe je ogen dicht en denk aan een mooi moment in je leven. Merk alle gevoelens op die in je opkomen. Voel hoe je lichaam zich ontspant en dat de energie weer begint te stromen. Voel dat er weer verbinding ontstaat. Omring jezelf helemaal met dit gevoel.

Voor dit gevoel kun je steeds opnieuw kiezen.

Breid je gevoel nu uit tot de hele aarde. Voel dat je zoveel liefde in je hebt dat je iedereen op deze planeet met jouw liefde overspoelt. Visualiseer dat deze liefde uit je blijft stromen en je alles en iedereen op aarde omringt met jouw licht.

Ontdek wat werkt voor jou

Deze 3 tips helpen mij mezelf weer goed te voelen als ik in de negativiteit zit. Heb jij zo’n dag dat alles tegen zit? Pas deze tips toe en ontdek wat voor jou werkt.

Ik ben benieuwd. Welke tip werkt goed voor jou? Laat je het weten in een reactie hieronder?

Liefs 💛

Astrid

P.S. Wil je meer inspiratie? Op 24 april geef ik de Inspiratiemiddag Zelfliefde & Joy. Je leert hoe je meer zelfliefde en joy in je leven creëert, ook als het tegenzit. Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.