‘Zij klaagt altijd’ – ‘Hij is er nooit’: De gevolgen van het ondernemerschap op een relatie

Voor WeesMeer, het platform voor ondernemers met een gezonde ambitie, heb ik een drieluik geschreven over wat de ontdekking van je liefdestaal kan doen met je relatie. Hieronder deel 1.

Zij klaagt altijd

Hij: ‘Het enige wat ik te horen krijg is dat ik te hard werk en te laat thuiskom. Maar ik werk voor ons allebei. Ik zou zo graag een keer horen ‘Ik ben trots op je’.’

Hij is er nooit

Zij: ‘Toen we net samen waren deden we allemaal leuke dingen met elkaar. We gingen spontaan een weekend weg, we gingen uit eten, naar de bioscoop, wandelen. Maar sinds hij ondernemer is heeft hij nergens meer tijd voor. Hij is altijd aan het werk. Onze relatie geeft mij zo geen voldoening.’

Hoe een goede relatie veranderde in een relatie met irritaties en discussies

Simon en Marieke zijn 12 jaar samen. Tot 3 jaar geleden waren ze gelukkig met elkaar. Ze deden samen leuke dingen, konden de oren van elkaars hoofd praten, lachten om elkaars grapjes, gaven complimenten en waren betrokken bij elkaars leven.

Drie jaar geleden is Simon ondernemer geworden. Een nieuw bedrijf opzetten kost tijd en energie. Simon werkt hard. Vaak ook ’s avonds en in het weekend. Dat heeft gevolgen voor hun relatie. Ze hebben minder tijd voor elkaar en leven steeds meer langs elkaar heen. Dat leidt tot irritaties en discussies en zorgt voor spanning in de relatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.