Wat de ontdekking van je liefdestaal kan doen met je relatie (en met je ondernemerschap)

Voor WeesMeer, het platform voor ondernemers met een gezonde ambitie, heb ik een drieluik geschreven over wat de ontdekking van je liefdestaal kan doen met je relatie. Hieronder deel 3.

In mijn vorige twee blogs las je dat de relatie tussen Marieke en Simon in negatieve zin veranderde toen hij startte als ondernemer. Ze wisten niet meer hoe ze in deze nieuwe fase hun relatie levend konden houden.

Ze kwamen erachter dat ze niet dezelfde taal spraken in de liefde. Daardoor lukte het niet meer om elkaar te bereiken en het gevoel te geven dat ze van elkaar houden. Welke 5 liefdestalen er zijn las je in mijn vorige blog. De ontdekking van elkaars liefdestaal heeft de relatie tussen Simon en Marieke weer laten opbloeien.

Samen zijn is Marieke’s taal

Marieke spreekt de taal van samen zijn. Zij ervaart liefde door dingen te ondernemen met Simon of door een goed gesprek. De eerste jaren van hun relatie was daar alle tijd voor. Dat gaf Marieke het gevoel dat er van haar gehouden werd. Toen Simon ondernemer werd veranderde dat. Hij was vaker weg en als hij thuis was meestal aan het werk. Tijd om dingen samen te doen was er ineens niet meer. Voor Marieke gaf de relatie geen voldoening meer, het voelde leeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.