Waarom mijn relatie nu wel gelukkig is

Zo groeide de negatieve kant van mijn relatie

Tot 3 jaar geleden zag ik in mijn relaties vooral de dingen die er niet waren: we hielden niet van dezelfde muziek, hij liet zijn gevoel niet zien, hij was altijd te laat. Ik uitte kritiek en vond dat mijn partner moest veranderen.

Voor de dingen die er wel waren – we hadden wel gezamenlijke interesses, hij stond altijd voor me klaar, was altijd lief voor me – had ik minder aandacht. Ik nam ze als vanzelfsprekend aan en waardeerde ze onvoldoende. Mijn aandacht was vooral gericht op negatieve gedachten en gevoelens over mijn partner en daardoor groeide de negatieve kant van mijn relatie. Uiteindelijk ging na een aantal jaren de relatie voorbij en stapte ik weer in een nieuwe relatie waar hetzelfde patroon zich weer herhaalde.

Het moest anders

Toen ik stapelverliefd werd op mijn huidige vriend besloot ik dat ik deze liefde niet wilde laten gaan. Ik wist ik ook dat ik niet meer kon doorgaan zoals ik in vorige relaties had gedaan.

Positieve aandacht is essentieel

Ik ontdekte dat positieve aandacht voor elkaar superbelangrijk is voor een gelukkige en liefdevolle relatie (en het leven!).

In mijn huidige relatie richt ik mij nu vooral op de dingen die er wel zijn. Dat geeft mij een enorm rijk en dankbaar gevoel, omdat er zoveel mooie dingen zijn. Elke avond als mijn lief thuiskomt maakt mijn hart weer een sprongetje. Natuurlijk zijn er ook dingen die ik minder leuk vind en loop ik wel eens te mopperen. Op het moment dat ik me daarvan bewust ben, denk ik aan de dingen die er wel zijn en dan verdwijnen de negatieve dingen als sneeuw voor de zon. Is er een issue dat wel meer gedoe oplevert, dan gaat het gesprek daarover makkelijker omdat ik weet wat er wel allemaal goed is.

Laat de vonk (weer) sprankelen in je relatie

Ik ontdekte ook dat het niet heel ingewikkeld hoeft te zijn om de sprankel in mijn relatie te houden. Positieve aandacht aan elkaar geven is heel eenvoudig. Kleine dingen die je voor elkaar doet, die je blij maken en een lach op je gezicht brengen, zorgen ervoor dat je (weer) helemaal warm wordt van binnen als je elkaar aankijkt.

Wil jij dit ook?

In mijn gratis e-book heb ik 7 tips gebundeld die de vonk (weer) laten sprankelen in je relatie. Kleine simpele dingen die weinig tijd kosten en direct een positief verschil brengen in je relatie.

Mijn favoriete tip

De tips die ik geef in het e-book pas ik zelf ook doe. Een van mijn favoriete tips is een geeltje met een lieve tekst of tekening op het lunchpakket van mijn vriend plakken. Elke keer als hij zijn lunch eet geeft hem dat een blij gevoel. En dat maakt mij ook weer blij ?.

Ik ben benieuwd welke tip jij waardevol vindt. Laat een reactie onder het artikel achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.