Waarom ik zonder regen, Jermaine en Pia nu ongelukkig in de liefde zou zijn

Het was een zondag in september. Ik stond in mijn werkkamer, staarde uit het raam en voelde de zon in mijn gezicht. Die avond daarvoor had ik mijn toenmalige vriend verteld dat ik een ander was tegengekomen. En dat ik met die ander verder wilde.

Een relatie van 9 jaar had ik net beëindigt. Een relatie die oké was, waar ik me veilig in voelde, waar respect was voor elkaar, waarin ik een prima leven had. Maar niet een relatie waar ik diepe liefde voelde. En dat voelde ik wel voor de man die ik 1,5 maand daarvoor was tegengekomen.

Mijn verstand nam mijn gevoel over

Alles in mijn gevoel zei ‘dit is mijn grote liefde’. Daar ga ik volledig voor. Die keuze had ik die avond daarvoor gemaakt. Maar die zondag nam mijn verstand het over.

We kenden elkaar net 1,5 maand, een week daarvoor onze eerste kus, en nu was ik van plan alles op te geven wat ik had. Een comfortabel leven, zekerheid, een goede en lieve man. Voor een onbekend leven. Voor een man die ik nauwelijks kende, met 2 kinderen en net gescheiden.

Geef me een teken

Al staand in mijn werkkamer, met de zon op mijn gezicht, voelde ik paniek opkomen. Ik vroeg het universum om een teken. Een teken om mij te laten weten of ik de goede beslissing had genomen.

En ik kreeg het teken…

Nog geen minuut later kreeg ik een appje. Een appje van mijn nieuwe lief met het liedje ‘When the rain begins to fall’, van Pia Zadora en Jermaine Jackson.

Een van de eerste singletjes die ik gekocht heb en grijs gedraaid heb. Een lievelingsliedje van vroeger. Dat had ik ‘m niet verteld en kon hij niet weten En ik wist… dit is het teken! Ik heb de goede beslissing genomen. Mijn verstand was gerustgesteld, mijn gevoel ben ik gaan volgen.

Elke keer als ik het liedje hoor denk ik aan dat moment in september. En voel ik een warm gevoel van dankbaarheid in mijn buik. Dankbaar voor het volgen van mijn gevoel en dat ik tot op de dag van vandaag super gelukkig ben met deze man. En ja, het was een sprong in het diepe, en ja onze relatie kent zijn uitdagingen, maar spijt heb ik geen seconde gehad.

Mijn symbool voor kiezen voor liefde

Het liedje ‘When the rain begins to fall’ staat voor mij symbool voor kiezen voor de liefde. Dit liedje is voor mij voor altijd verbonden aan mijn relatie.

Wat is jouw liedje?

Mooie herinneringen bij een liedje, heb jij dat ook? Het liedje waar je voor het eerst op danste met je partner. Of dat je grijs draaide tijdens jullie eerste vakantie. Of waar je voor het eerst op gekust hebt.

Welk liedje is voor jou belangrijk voor je relatie? Of misschien is het geen liedje maar staat wat anders symbool voor jouw relatie?

Vertel het je partner

Deel het vanavond met je partner tijdens het eten. Of ga samen op de bank zitten, pak een goed glas wijn erbij, leg de telefoon weg en deel met elkaar het liedje of symbool dat belangrijk is voor jullie relatie. En vertel elkaar het verhaal erachter. Waarom het liedje of symbool zoveel voor je betekent.

Wil je het nog romantische maken? Zoek het nummer dan op op Spotify en dans samen.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar het liedje of symbool dat voor jou voor altijd verbonden is aan je relatie. Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.