Raak jij ook vaker je telefoon aan dan je partner?

Raak jij vaker je telefoon aan dan je partner? Lees dan verder en ontdek waarom liefdevol aanraken zo belangrijk is. En de volgende keer dat je je telefoon pakt bedenkt dat een knuffel aan je partner een betere tijdsbesteding is 😊.

Wetenschappelijk bewezen: knuffelen is gezond

Knuffelen! Ik vind het heerlijk. Maar voor sommigen is knuffelen vooral gedoe. Of schiet een knuffel met je partner erbij in door je drukke leven met werk, kinderen, telefoon en sport. 

Elkaar omhelzen of liefdevol aanraken is belangrijk. Knuffelen is gezond, dat is wetenschappelijk bewezen.

Als jij en je lief de armen om elkaar heen slaan, elkaar stevig vasthouden, een echte knuffel van hart tot hart geven, krijgen je hersenen een seintje 💡. En de oxytocine-productie start.

Wat doet oxytocine?

Waarom is dat zo fijn? Oxytocine is het hormoon dat zorgt voor rust, vertrouwen en verbondenheid. Het vermindert stress, verlaagt de bloeddruk en de hartslag en zorgt voor een goede spijsvertering.

Oxytocine wordt ook wel het liefdes- of knuffelhormoon genoemd. Superbelangrijk dus voor je relatie én je gezondheid.

Eén omhelzing is niet voldoende

Nu verbetert één omhelzing je gezondheid niet snel. En ook niet het gevoel van verbondenheid met je partner.

Maar omhels je elkaar dagelijks, of meerdere keren per dag, dan wordt het effect krachtig. Je oxytocine niveau verhoogt en de emotionele band tussen jou en je partner verdiept.

Je voelt je verbonden met elkaar. Je bent gezonder. Wie wil dat nu niet! En het is gratis. Het enige wat je moet doen is elkaar liefdevol aanraken. 

Gaat het alleen om knuffelen?

Gaat het alleen om knuffelen? Nee, door elke liefdevolle aanraking stijgt het oxytocine niveau in je lichaam. Elkaar strelen, masseren, kussen, een goede vrijpartij, zelfs elkaar in de ogen kijken zet de oxytocine-fabriek aan het werk.

Geef elkaar een oxytocine boost

Leg de telefoon aan de kant en geef elkaar een oxytocine boost. Knuffel, masseer, raak elkaar aan. Niet een keertje tussendoor. Nee, vaak! Je geeft en ontvangt dan niet alleen goede gevoelens, na verloop van tijd geef en ontvang je ook goede gezondheid.

Is lichamelijk contact jouw liefdestaal?

Is lichamelijk contact jouw liefdestaal, dan heb jij de aanrakingen van je partner ook nodig om je geliefd te voelen. Dubbel belangrijk dus!

Lees je dit nu en denk je…

Ik ben niet zo’n aanrakerig persoon. Al dat geknuffel vind ik maar gedoe.

Is lichamelijk contact een liefdestaal die ver van je afstaat? En weet je niet goed hoe je die moet spreken?

Of hunker je naar fysiek contact, maar maken de corona-maatregelen dit niet mogelijk voor jou? Heb jij last van huidhonger? een term waar je nu vaker over leest in de media.

Volgende week lees je hier meer over en ontdek je dat relaties niet persé intiem hoeven zijn om goed voor je te zijn.

Zijn deze laatste 3 situaties herkenbaar voor jou? Of loop je ergens anders tegenaan?

Zet jouw grootste struggle of vraag in de comment. Of mail mij op astrid@airmeetswater.nl. Zodat ik jou hierover volgende week passende tips kan geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.