Over 10 minuten weet jij hoe je relatie ervoor staat

‘Wat is de reden dat jij en je man bij elkaar zijn?’ vroeg ik aan Annemiek toen ik haar laatst sprak. Ze begon enthousiast te vertellen.

Alles loopt lekker…

‘We hebben een fijn leven. Ik heb een leuke baan, de kinderen doen het supergoed. We hebben goede afspraken gemaakt over de begeleiding van de kinderen nu ze online les hebben.

We hebben allemaal een eigen kamer om te werken, dus we zitten niet op elkaars lip.  We koken om de beurt. Ik ben begonnen aan een studie die al lang op mijn verlanglijst stond. Alles loopt lekker.’

‘s Avonds is soms wat saai, maar als de coronamaatregelen versoepelen ga ik weer naar yogales en wordt de vrijdagavond weer borrelen met vriendinnen.’

Maar heb je ook plezier in je relatie?

‘Maar hebben jij en je man ook plezier samen?’ Vraag ik. ‘Ik hoor dat je plezier uit je baan haalt, uit je kinderen, je studie, je vriendinnen, dat jullie de praktische zaken goed geregeld hebben. Maar ik hoor niet dat je plezier uit je relatie haalt. Doen jullie samen leuke dingen? Verheug je je erop je man te zien?’

Dan is het stil. ‘Eerlijk gezegd zijn we vooral goed op elkaar ingespeeld om alles draaiende te houden’, zegt Annemiek. ‘Ik wil de kinderen een stabiel thuis geven. We kennen elkaar al zo lang, we weten wat we aan elkaar hebben.

Ik realiseer me nu dat we vooral bezig zijn met onze eigen dingen. Samen plezier maken…poeh dat is lang geleden. En dat ik me verheug om hem te zien? Dat was toen we verliefd waren.’

Het is niet vanzelfsprekend dat je relatie je plezier geeft

Annemiek is niet de enige die het plezier in haar leven uit andere dingen haalt dan haar relatie. Het is helemaal niet zo vanzelfsprekend dat je relatie je plezier geeft. Relaties zijn ook niet altijd persé leuk. Het gaat niet vanzelf, het is hard werken, een hoop gedoe en voorspelbaar. Maar dat wil niet zeggen dat je daar genoegen mee hoeft te nemen.

En jij?

Als jij eerlijk bent naar jezelf, wat is de echte reden dat jij en je partner bij elkaar zijn?

Kies je voor je partner uit liefde?

Krijg je energie van je relatie? Lach je vaak? Kun je jezelf zijn? Heb je het leuk met elkaar? Voel je je veilig bij je partner? Haal je plezier uit je relatie? Ben je blij als je je lief ziet? Bouw je samen aan een toekomst? Deel je veel met elkaar? Kies je uit liefde voor je partner?

Of is er een andere reden dat je samen bent?

Houd je relatie jou vast in angst?

Blijf je bij je partner omdat je financieel afhankelijk bent van elkaar? Ben je bang dat je alleen over blijft? Dat elke relatie gedoe is? Dat echte liefde niet bestaat? Blijf je bij elkaar voor de kinderen? Of wil je je partner niet kwetsen? Ben je bang om een verkeerde keuze te maken? Voel je je gevangen in je relatie en weet je niet hoe je eruit moet stappen? Blijf je uit angst bij je partner?

Gun jezelf 10 minuten van je tijd en ontdek hoe je relatie ervoor staat

Jij verdient een leven vol geluk en liefde! Een relatie die plezier geeft.

Dus gun jezelf vandaag 10 minuten van je tijd. Pak je favoriete schriftje en je pen en schrijf voor jezelf op wat de echte reden is dat jij en je partner bij elkaar zijn. Wees eerlijk naar jezelf.

Kies je voor je partner uit liefde en geeft de relatie jou plezier? Dat is super. Koester dit, vier het samen met je partner met een goed glas wijn en werk eraan om het goed te houden.

Of houd je relatie jou vast in angst? Kom je tot de conclusie dat je relatie je geen plezier geeft. Dat er een andere reden is dat je samen bent met je partner. Dit is waardevolle informatie voor je, ook al voel je misschien een knoop in je buik.

Maak een keuze

Je kunt nu een keuze maken. Kies je ervoor om een punt achter je relatie te zetten? Of wil je investeren in je relatie om te onderzoeken of je het plezier samen terugkrijgt?

Ik weet uit ervaring dat dit geen gemakkelijke keuzes zijn. En de verleiding groot is om het uit te stellen. Ik weet ook hoe krachtig het is om voor jezelf te kiezen. Voor een leven én een relatie waar jij blij van wordt. Bedenk: je hebt maar 1 leven! Dus wacht niet te lang.

En Annemiek…zij kiest ervoor om te investeren in haar relatie en te onderzoeken of zij en haar man het plezier samen terug kunnen vinden.

Loop jij vast in je relatie?

Vind je het lastig om een keuze te maken? En vind je het fijn als ik eens 1 op 1 met je meedenk? Stuur dan een mail naar astrid@airmeetswater of neem hier contact op. Dan plannen we een gesprek in om te onderzoeken waar je nu tegen aanloopt en krijg je tips hoe je daarmee om kunt gaan en welke eerste stap jij nu kunt zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.