OMG…is het echt zo simpel?

Sinds ik van jou hoorde over de ‘goedemorgen-kus’, geef ik mijn man veel bewuster een kus als ik wakker word, vertelt Laura mij.

Eerst ging het zo: de wekker gaat, ik rek me uit, geef mijn man een vluchtige kus (en soms ook niet) en hup het bed uit.

Nu doen we het anders:  de wekker gaat, ik rek me uit en draai me om naar mijn man. We kijken elkaar in de ogen, zeggen goedemorgen en geven elkaar een goede, heerlijke kus. Dan pas begint de rest van de dag. We voelen ons direct verbonden met elkaar. En het is zo simpel!

De magie van bewuste aandacht

Elkaar elke dag bewust volledige aandacht geven. Daarin zit de magie. En dat kan al in 5 minuten per dag.

Alles wat je nodig hebt om elkaar aandacht te geven ligt voor het oprapen. In de kleine dagelijkse dingen.

Denk aan de ‘goedemorgen-kus’, de ‘tot ziens-kus’, elkaar een compliment geven, een goede warme knuffel, samen koffie drinken, een lief berichtje appen, even de schouders van je partner masseren, de vuilniszak buiten zetten omdat je weet dat je lief daar een hekel aan heeft.

Alledaagse dingen…cruciaal voor je relatie

Kleine alledaagse dingen die je doet voor elkaar. Ze lijken heel vanzelfsprekend, maar zijn zo belangrijk. Sterker, ze zijn cruciaal voor een liefdevolle relatie. Niet alleen voor de stabiliteit van je relatie, maar ook voor de romantiek 💕.

Alleen al het besef dat het vanzelfsprekend is hoe je dagelijks met elkaar omgaat, brengt bij veel stellen een enorm verschil teweeg.

Het is zo simpel

Zoals ook bij Laura en haar man. Door de dag te beginnen met een moment van aandacht voor elkaar – elkaar in de ogen kijken, goedemorgen zeggen en de ‘goedemorgen-kus’ – is er direct verbinding. Een magisch moment om de dag te starten. Zo simpel en kost nog geen halve minuut.

Mijn tip voor jou

Het is dan ook mijn tip voor jou om elke dag minimaal één moment van bewuste aandacht te hebben voor elkaar. Houd dit consistent vol en maak er een gewoonte van. Zet dan weer een volgende stap.

En jij?

Mis jij iets in je relatie waar je graag meer van wilt hebben?

Bijvoorbeeld elkaar een kus geven als je weggaat en thuiskomt 💏, tegelijk naar bed gaan, ’s avonds de voeten masseren van je lief, elke zondag samen een ontbijt op bed, elke ochtend samen een kopje koffie drinken met je partner☕️, ’s avonds samen aan tafel eten.

Maak er een gewoonte van

Kies 1 klein ding. Denk aan je liefdestaal. Spreek jij de taal van samen zijn? Drink dan bijvoorbeeld elke ochtend samen een kopje koffie. Is de taal van je partner positieve woorden? Benoem dan elke dag 1 positief punt van elkaar.

Wat haalbaar is en waar jij en je partner blij van worden. Houd dit consistent vol. Elke dag een kleine stap. Totdat het een gewoonte is. Net zoals tandenpoetsen.

Het resultaat is groot

Het lijkt weinig verschil te maken. Maar kijk je naar de lange termijn, dan geven al die kleine stappen verbazingwekkende resultaten.

Reken maar uit: Elke ochtend de dag beginnen met een koffiemoment. Dat zijn 7 koffiemomenten per week, zo’n 30 per maand en 365 per jaar! Wow, dat is fantastisch voor je relatie.

Welk alledaags moment wil jij graag in je relatie om nog meer vreugde te voelen met je partner? Laat je het weten in een reactie hieronder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.