Mijn meest vage blog tot nu toe

‘Het gaat goed, alleen mijn hoofd werkt nog niet mee’. Dat is het standaardantwoord dat ik geef als mensen vragen hoe het met mij gaat. Sinds ik Corona heb gehad doet mijn hoofd anders. Waar ik normaal overloop van ideeën, mijn gedachten de hele dag druk in de weer zijn, mijn denken sterk is, ik alle scenario’s bedenk als ik iets wil doen, is het nu rustig.

Of rustig is niet het goede woord. Ik zie het gewoon even niet. Ik kan niet bedenken waar ik naar toe wil, met mijn bedrijf en met mijn leven. Ik zie het grotere plaatje niet. En dat is nieuw. Soms frustreert het en tegelijkertijd voelt het oké. Denk je nu, een beetje vaag wat je schrijft Astrid? Dat klopt, want zo voelt het ook. Dit is mijn meest vage blog tot nu toe. Maar om je gerust te stellen, ik eindig met een praktische tip 😀.

Het kwartje valt tijdens een businessreading. Vraag je jezelf nu af wat is dat, een businessreading? Ik leg het je uit hoe ik het ervaar.

Een energetisch uitstapje

Alles is energie. Je hebt een fysiek lichaam en een energetisch lichaam. Beiden zijn altijd met elkaar verbonden. Je fysieke lichaam is tastbaar. Je kunt het aanraken, voelen, ruiken, zien, horen en proeven.

Je energetisch lichaam zijn de energiestromen die er zijn in je lichaam. Denk aan je aura’s en chakra’s. Deze zijn voor veel mensen niet zichtbaar. Maar er zijn mensen die energie kunnen lezen. En in een businessreading krijg je inzicht in hoe jij energetisch gezien in je bedrijf staat. Uiteraard kun je ook een reading doen op jouw persoonlijk leven.

Ik geloof in een holistische benadering van het leven en pas dit in mijn persoonlijke ontwikkeling en in mijn reis naar zelfliefde, de reis naar wie ik echt ben, met liefde toe. 

Zweverig? Voor mij niet. In mijn waarheid is er meer in de wereld dan je kunt waarnemen. En kunnen dingen in je onbewuste meespelen die je belemmeren in je werk of in je leven. Of dat er juist talenten zijn waar je je niet van bewust bent en die jou in je kracht kunnen zetten.

Het onbewuste deel van jou waar je niet bij komt met praten. En waarbij juist een reading je kan helpen inzicht te krijgen waardoor je praktische stappen kunt zetten. Ik ervaar dat ik door de inzichten uit de reading steeds meer voel wie ik echt ben. Ik sta steeds meer op mijn eigen grond. En van daaruit maak ik mijn keuzes in de stappen die ik zet en voel ik vertrouwen. Zo is het heel down to earth voor mij.

Dit is in het kort hoe ik er naar kijk. Uiteraard kan jouw waarheid een andere zijn. Dat is helemaal oké. Zo heeft ieder zijn eigen waarheid en kijk op het leven. En die mogen naast elkaar bestaan.

Goed, tot zover het energetische uitstapje 😊.

Het kwartje valt

Er viel dus een kwartje voor mij tijdens de reading. ‘Je loopt met je hoofd in de mist en de rest van je lichaam doet het gewoon’. Is het eerste wat mij verteld wordt. En dat is precies hoe het voelt. Mistig. Ik kan niet verder kijken dan de eerstvolgende stap.

En het mooie is. De mist heeft een doel. Vorig jaar heb ik voor mezelf een intentie gezet dat ik de beweging volg waar ik joy voel. En een intentie dat ik in contact sta met wat ik wil. Deze wensen heb ik het universum ingestuurd. Het mooie is dat het universum het dan voor je regelt. Maar vaak niet op een manier die je zelf bedenkt.

Ik moest naar mijn gevoel

Om joy te voelen en in contact te staan met wat ik voel, moet ik voelen. Mijzelf overgeven aan mijn gevoel, vertrouwen op mijn intuïtie, luisteren naar mijn hart. En de enige plek waar dat kan is in mijn lichaam. Niet in mijn hoofd.

En wat was nu het geval? Mijn ratio staat altijd aan. Mijn ratio is zo sterk, dat ik vaak niet kan voelen. Het gaat een beetje zo: Ik krijg een idee dat mij een blij gevoel geeft. Mijn gedachten geven vervolgens allerlei argumenten om het niet te doen. En dan ben ik weer weg bij mijn gevoel, zit ik in mijn hoofd en het idee blijft een idee. Het doen blijft achterwege. En dat wil ik niet meer. Ik wil mijn gevoel volgen in mijn werk en in mijn leven. Omdat het een innerlijk weten is dat dit de weg is voor mij. Die beslissing heb ik vorig jaar bewust genomen.

Toen werd ik ziek

En toen kreeg ik Corona. En ontstond de mist in mijn hoofd. Mijn ratio is uitgezet. En dat is de gift van Corona.  Door de mist in mijn hoofd, wordt het weggetje naar mijn gevoel geplaveid. Die mist heeft een doel. Ik kan nu gewoonweg niet bedenken wat die volgende stap is. Het is vol in mijn hoofd. En ik vertrouw erop dat het goed komt. Ik vertrouw op mijn gevoel. De mist is een cadeau. Ik geef me eraan over. Uit liefde voor mezelf.

En dat doe ik ook. Ik maak stapjes waar ik een blij gevoel van krijg. Van daaruit maak ik de volgende stap. In plaats van kijken naar het eindpunt. Ik daar dan naartoe werk en vergeet te genieten van de weg ernaar toe. Zo ging het de afgelopen jaren. En daar werd ik niet blij van.

Het voelen wordt doen

Een mooi voorbeeld van voelen en doen kwam vorig week voorbij. Ik kreeg een idee, mijn buik zei ja en ik voelde blijheid in mijn lijf. De enige stap die toen nodig was, was doen. Mijn hoofd protesteerde nog een beetje, is dit wel een goed idee, het is wel erg kort, is het niet te simpel, wat als… en dan nog meer redenen om het niet te doen. Maar het protesteren zat in de mist en was niet luid aanwezig. En ik heb een besluit genomen mijn gevoel te volgen dus ik koos voor doen.

Het resultaat: een korte 😊 podcastaflevering met een inspiratietip. Met veel plezier gemaakt. Nieuwsgierig? Luister hier.

Een idee waar ik ook een blij gevoel bij heb is het geven van een inspiratiemiddag over zelfliefde en joy. Om mijn kennis hierover te delen. En ook dit leidde tot een doen. Zondagmiddag 22 februari geef ik deze inspiratiemiddag in de Graanmaalderij in Gouderak.

Een middag waarin jij centraal staat. In het teken van voelen. Liefde voor jezelf voelen. Joy voelen. Waarbij je leert hoe je zelfliefde en joy niet alleen voelt op losse momenten in je leven. Maar hoe je van liefde voor jezelf en joy een manier van leven creëert. Zodat jij het leven leidt dat je echt wilt.

Wil jij dit ook? Klik dan hier voor meer informatie.

Het draait allemaal om balans

Natuurlijk is het niet zo dat je ratio niet belangrijk is. Het zorgt ervoor dat je dingen begrijpt, verbanden kunt leggen, de goede actie onderneemt. Het gaat om de juiste balans vinden tussen ratio en gevoel.

Hoe zit het bij jou? Zijn je ratio en gevoel in balans? Of overheerst een van de twee? En zo ja, welke?

Een praktische tip om naar je gevoel te gaan

Om het toch nog praktisch te maken heb ik een tip voor je😊. Een oefening om te ontdekken wat er speelt in je gevoel.

Wat mij helpt om te voelen is het volgende.

Elke ochtend pak ik mijn schriftje en ga schrijven. Ik stel mezelf dan de volgende vragen:

– Hoe voel ik me vandaag?

– Hoe wil ik me voelen?

– Welke stap kan ik nu maken?

Dan ga ik schrijven. Ik begin met de eerste vraag en schrijf alles wat er in mij opkomt. Het hoeven geen mooie zinnen te zijn. Het is puur voor mezelf. Als ik klaar ben met de eerste vraag ga ik verder met de volgende vraag.

Door het schrijven krijg ik helderheid over wat er speelt in mij. Voel ik mij niet blij dan onderzoek dit gevoel dieper. Zo voelde ik mij een paar dagen geleden boos. Ik onderzoek dan wat deze boosheid mij zegt, waar komt het vandaan, is het een oud patroon, wat zit er achter deze boosheid. Als ik dit helder heb voor mezelf maak ik de keuze of ik daarin blijf hangen (maar dan verandert er niets) of hoe ik mij wel wil voelen. Ik verleg dan de focus naar wat ik wel wil.

Hoe meer ik zonder oordeel kijk naar alle gevoelens in mij, positief of negatief, hoe meer ik mezelf volledig omarm. Met alles wat er is. Voor mij is dit zelfliefde.

Door mezelf deze vragen te stellen en te schrijven, brengt mij dit bij mijn gevoel. En geeft dit mijn dag een positieve start.

Ik ben benieuwd of deze vragen jou ook helpen. Onderzoek het eens. Ik hoor het graag van je. Laat je het mij hieronder weten in een reactie?

Liefs 💛,

Astrid

Eén gedachte over “Mijn meest vage blog tot nu toe

  1. Anne-Marie Beantwoorden

    The new business women zitten ook op deze lijn. Zij noemen het je interne Gremlin. Wat fijn dat jij je nu beter voelt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.