Mijn GROTE fout in relaties

Ik miste liefde… en wilde dat de ander mij dat gaf.

Ik voelde me eenzaam… en dacht nooit meer alleen te zijn in een relatie.

Ik was onzeker… en verwachtte dat mijn zelfvertrouwen groeide door de ander.

Ik voelde mij niet goed genoeg… en deed alles om bevestiging te krijgen dat ik wel oké was.

Ik wilde de ander gelukkig maken… en gaf mezelf weg.

De relatie ging voorbij. Omdat de ander niet kon geven wat ik zocht, of andersom. Ik dacht dat de ware niet voor mij was weggelegd.

Hij maakt mij gelukkig…of toch niet

Toen ontmoette ik Trifon. Onze ontmoeting was geen toeval, dit moest zo zijn. Hij was lief, zacht, vond mij fantastisch en wilde altijd bij me zijn. Dit was mijn oplossing, hij maakt mij gelukkig, dacht ik.

En ja, ik ben gelukkig 🤩. Maar niet omdat hij mijn gemis opvult. Omdat ik mezelf terugvond.

Want alles wat ik niet meer wilde in een relatie, kwam terug. Ik voelde me eenzaam, gaf mezelf weg om aardig gevonden te worden, was onzeker en kreeg niet de liefde waar ik naar verlangde. En de liefde die ik kreeg voelde ik niet écht.

Wat ik ontdekte

Maar er was één verschil met mijn vorige relaties. Ik liep er niet voor weg. Ik ging op onderzoek uit 🔎. Hoe word ik wel gelukkig in de liefde?

Ik ontdekte dat ik liefdesrelaties was aangegaan vanuit een gemis. Ik miste iets (liefde, vertrouwen, verbinding) en hoopte dat de ander dat kon aanvullen. En dat ik kon aanvullen wat de ander miste. Zodat we samen compleet zijn.

Door die intentie stelde ik verwachtingen aan Trifon. Wilde ik dat hij veranderde, wat niet gebeurde. En kwam de teleurstelling, kritiek en verwijten. In plaats van het geluk waar ik zo op hoopte.

Maar hoe geef je iemand liefde als diegene geen liefde voor zichzelf voelt?

Hoe kun je je met iemand verbinden, als diegene de verbinding met zichzelf zoek is?

Trifon kon alles doen, zeggen, geven, maar hij vulde mijn gemis niet op. Ik zocht ‘iets’ bij hem (en mijn vorige partners) wat ik mezelf niet kon geven. Dat missen kwam van ervaringen en gebeurtenissen uit het verleden. Daar had Trifon niets mee te maken. Dat was van mij en had ik zelf op te lossen.

Mijn relatie als plek om te leren

Dus deze relatie doe ik het voor het eerst anders 😊. Mijn intentie is veranderd. Mijn relatie zie ik nu als de plek om te leren. Ik maak een reis van gemis naar heelheid.

Heelheid staat voor mij als van jezelf houden en jezelf helemaal accepteren zoals je bent. En ditzelfde doen bij je partner. Waardoor de relatie gelijkwaardig is en je beiden kunt stralen.

Zelfliefde is de sleutel

Zelfliefde is de sleutel voor mij tijdens deze reis. De sleutel tot een gelukkig leven en een liefdevolle relatie. De afgelopen jaren heb ik de weg naar binnen gemaakt. De stap gemaakt om voor mezelf te kiezen, de stap naar zelfliefde.

Zelfliefde is een proces. Het is niet zo dat je besluit om van jezelf te houden, je met je vingers knipt en dan bam…het is er. Het is ook niet een makkelijke weg. Maar het is de moeite meer dan waard.

Wat het oplevert? Ik sta in mijn kracht. Mijn relatie is liefdevoller en ik voel ook écht liefde. Ik kan me gelukkig voelen zonder reden en er is meer harmonie in mijn leven.

Ga je mee op reis?

En ik zeg ook eerlijk, ik ben er nog niet. Regelmatig heb ik momenten dat ik in het patroon van verwachting, teleurstelling, verwijt zit. Zucht…leer ik het nooit 😔. Alleen ben ik mij daar nu steeds sneller van bewust. Dan onderzoek ik wat de situatie mij leert en maak een volgende stap.

Ik zie het als een reis, een avontuur waarbij ik mij graag laat vergezellen door humor, lichtheid en zachtheid. Om het allemaal niet zo serieus en zwaar te maken. Daar ben ik namelijk ook heel goed in 😅.

De meeste relaties ontstaan vanuit gemis

De meeste relaties ontstaan vanuit een gemis. Jij mist iets, de ander mist iets en nu hoop je dat jij hebt wat de ander aanvult en de ander kan aanvullen wat jij mist. Dit is meer de relatie vanuit eigen belang.

De andere kant is de relatie vanuit heelheid. Dat er niets hoeft te worden aangevuld. Dat je kunt geven om het geven en daarmee geef je ook jezelf. Er ontstaat geen schuld over en weer. Dan is er een gemeenschappelijk belang.

En jij?

Als jij eerlijk naar jouw relatie kijkt, met welke intentie zit jij daarin? Is dat er een vanuit gemis? Of vanuit heelheid?  Of zie jij je relatie als een plek om te leren en maak je net zoals mij een reis van gemis naar heelheid?

Wil jij het anders? Dat kan! Het enige wat je doet is je intentie veranderen. Moeilijk? Nee hoor, je kunt deze keuze elk moment maken. En starten met je reis van gemis naar heelheid via de weg van zelfliefde.

Vind je het fijn als ik eens 1 op 1 met je meedenk? Neem hier contact met mij op of stuur een mail naar astrid@airmeetswater.nl. Dan plannen we een gratis gesprek in om duidelijkheid te krijgen over jouw wensen en verlangens en welke eerste stap jij nu kunt zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.