Roze bril verwachtingen

Van een liefdesrelatie wordt veel verwacht. Je partner moet je beste vriend zijn, iemand die er altijd voor je is, met wie je leuke dingen doet, kinderen hebt, hij of zij moet jouw minnaar zijn en je wil fantastische seks hebben. In jullie relatie wil je je nooit alleen voelen. Dit is jouw veilige plek. Maar niemand is perfect, en de hiervoor geschetste ideale relatie, bestaat die wel? Een goede liefdesrelatie is er in elk geval één waarvoor je je best moet blijven doen.

APK voor jouw gezonde relatie

Relatiecoaching is niet alleen van belang voor stellen die vastlopen in de liefde. Het klinkt cliché, maar het is wel waar: ook aan een goede relatie moet je blijven werken. Jullie liefde verdient toch ook alle aandacht?

Doordat je een druk leven leidt vol sociale verplichtingen, sportlessen van de kinderen en werk, raak je ongemerkt in een sleur en verlies je de aandacht voor elkaar. Jullie relatie is nog prima, maar om te voorkomen dat je elkaar op een gegeven moment verliest zou een ‘apk’ op z’n tijd niet verkeerd zijn.

Zo’n check-up van jullie relatie kun je bijvoorbeeld doen door de workshop ‘De vijf talen van de liefde’ te volgen of misschien zelfs wel door een relatiecursus voor jullie samen te boeken. Neem een dag de tijd om volop aandacht aan elkaar te besteden, nieuwe dingen over elkaar te leren en samen meer verdieping te vinden. Heel leuk om te doen en het resultaat is dat jullie relatie nog leuker en gelukkiger wordt en je weer kriebels in je buik krijgt als je elkaar aankijkt!

Terug naar de liefde

Een ander deel van de stellen dat bij mij komt, zit vast in hun liefdesrelatie en is elkaar kwijtgeraakt. Vaak zijn ze boos, eenzaam, onzeker, verdrietig, verbitterd of wanhopig. Ze begrijpen elkaar niet meer en zijn het vertrouwen in elkaar en in de relatie kwijt. Gelukkig geven ze niet zomaar op. Ze willen hun relatie weer in beweging krijgen.
Herken je jezelf hierin? Ik help jullie tijdens een aantal coachsessies weer met elkaar te praten, vertrouwen terug te winnen en jullie relatie nieuw leven in te blazen. Ik help jullie zelf de oplossing te vinden, want een oplossing die echt door jullie wordt gedragen, is essentieel voor een succesvolle verandering in jullie liefdesrelatie.

Mijn aanpak

Door met elkaar het gesprek aan te gaan, achterhalen we waar de kern van het probleem zit. Maar dat niet alleen, minstens zo belangrijk is het achterhalen van de goede eigenschappen en karaktertrekken van elkaar. Wat verbindt jullie? Samen maken we van jou en je partner een sterker team. We zorgen ervoor dat de verbinding weer ontstaat en er nieuw begrip voor elkaar komt. We laten de liefde weer stromen.

Het resultaat

Vind je altijd de liefde terug? Vaak wel, maar soms ook niet. Soms komen cliënten tot de conclusie dat het beter is om apart verder te gaan. Ook dat is goed. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie een gefundeerde keuze maken.
De stellen die wel tot een oplossing komen, eindigen met een liefdesrelatie waarin zowel een plek is om samen te zijn, als een plek om dingen alleen te doen. Jullie begrijpen elkaar weer en voelen je door de ander geaccepteerd, gehoord en gezien. Jullie voelen je weer belangrijk voor de ander en hebben plezier met elkaar. De verbinding is terug en jullie relatie is hechter en veiliger dan voorheen.

Voorbeelden uit mijn praktijk

Liefde is een werkwoord

Als je al lange tijd bent getrouwd, kan de relatie verschillend worden ervaren. Waar de een de relatie stabiel en vertrouwd vindt, ervaart de ander hem als leeg en voorspelbaar. Samen gaan we op zoek naar de vonk, om de relatie weer te laten sprankelen en die vaak genoemde sleur te doorbreken.

1 + 1 = 6

Na een scheiding weer openstaan voor een nieuwe relatie is op zich al een hele stap. Het samen brengen van twee gezinnen een nog grotere. Jij en je partner hebben tenslotte gekozen voor dit liefdesgeluk, de kinderen niet. Hoewel het vaak goed uitpakt, kan een samengesteld gezin ook voor de nodige problemen zorgen. Wat als een van de kinderen bijvoorbeeld de nieuwe liefde niet accepteert? En voeden jullie de kinderen wel op een zelfde manier op? Een relatiecoach kan jullie nieuwe gezin de handvatten bieden om tot een harmonieuze oplossing te komen.

Ik zorg voor de kinderen

Je bent jaren geleden de man van je leven tegengekomen en wist direct dat je met hem oud wilde worden. Zijn carrière was belangrijk voor hem en jij hebt als vanzelfsprekend een stap terug gedaan om zo voor de kinderen te kunnen zorgen. Dat ging lange tijd goed, maar nu voel je je afhankelijk in de relatie en daar krijg je het benauwd van. Je wilt iets ondernemen en meer vrijheid voelen. Jouw man begrijpt echter niet dat je ontevreden bent. Wat nu? Ik nodig jullie uit om samen naar de ingesleten patronen te kijken en een manier te vinden om die te doorbreken. Zo krijgt de liefde meer ruimte.

Natuurlijk is elke relatie en elke situatie uniek. Daarom gaan we altijd op zoek naar een oplossing die bij jullie past. Relatiecoaching op maat dus!