Ik ben er weer…

Yes, ik voel blijheid! Om iets simpels. Ik heb een vogeltje gewaterverfd die goed gelukt is (terwijl ik dacht dat ik geen vogeltjes kon tekenen). Maar vooral voel ik een kinderlijke blijheid om de vreugde die ik voel in mijn lijf. Dat was weer even geleden.

Ik werd ziek

Twee weken geleden werd ik ziek. Corona. Gelukkig geen hoge koorts. Wel erg beroerd. Zoals altijd met ziek zijn komt het niet uit. Alles klaar om mijn Inspiratiedag Zelfliefde & Joy de wereld in te brengen. En op die dag word ik ziek.

Na 3 dagen denk ik, het gaat weer beter, vanaf volgende week knallen. Maar dag 4 slaat het harder toe en niets knallen. Loslaten, accepteren wat is en meebewegen. Dat is de uitdaging, dat is wat ik te doen heb. Dat is zelfliefde. Er tegen vechten heeft geen zin. Dan wordt het alleen maar erger, dat heb ik inmiddels geleerd. Makkelijk? De eerste dagen niet, toen ik het kon loslaten, accepteren en meebewegen wel.

Focus je op waar het wel oké gaat in je lichaam. Die tip kreeg ik. Oké dacht ik, mijn handen, voeten en benen doen niet zeer. Dus daar concentreer ik me op. En het helpt. Het leidt op dat moment af van waar ik me beroerd voelde. En ik moest er ook om lachen, soms kunnen de dingen simpel zijn.

Het gaat weer beter

Nu 2 weken later gaat het een stuk beter. Ik mag weer naar buiten. Maar mijn hoofd is er nog niet helemaal bij. De uitdaging is nog steeds loslaten, accepteren en meebewegen met wat is. De engelenkaart die ik vanochtend trok met de titel ‘Loslaten en Overgave’ laat daarover geen twijfel bestaan 🙂.

Loslaten, accepteren en meebewegen

Zelfliefde is loslaten, accepteren wat is en meebewegen. Luisteren naar je lichaam. Vertrouwen op je lichaam. Deze uitdaging ben ik de afgelopen weken aangegaan en het lukte. Ook nu ik weer meer kan luister ik naar mijn lichaam, die heel helder mijn grenzen aangeeft. Ook al wil mijn hoofd wat anders. Daar ben ik trots op.

De harde, strenge onaardige kant doet ook mee

Het is ook interessant wat dit doet met mijn gedachten. Een deel van mijn gedachten heeft er namelijk een behoorlijk oordeel over. Je moet je niet aanstellen, gewoon weer aan de slag, doorzetten, op wilskracht en hard werken, de Inspiratiemiddag uitstellen is zwak, zo bereik je nooit iets. Een hele harde, strenge en onaardige kant.

Een herkenbare kant? Ja, zo praatte ik jarenlang tegen mezelf. Heeft het gewerkt? Het heeft me geholpen veel te bereiken in mijn leven, met mijn opleidingen, in mijn werk als jurist.

Ik kies nu voor liefde en vreugde

Maar nu werkt het niet meer. Sinds mijn besluit mijn hart te volgen, te ontdekken wat mijn pad is en liefde en vreugde in mijn leven toe te laten, belemmert deze kant mij juist.

De ontdekking van zelfliefde heeft mijn oude manier van leven op z’n kop gezet. Ik wil niet meer leven vanuit hardheid, strengheid en moeten. Dat betekent dat ik deze belemmerende gedachten bedank, maar er niet naar handel. En kies voor een leven vanuit liefde voor mezelf, zachtheid en joy.

Kiezen voor liefde en joy betekent ook de minder mooie kanten van mezelf, die negatieve veroordelende gedachten, het beroerd voelen omarmen, doorvoelen, accepteren en loslaten. Met liefde voor mezelf, zachtheid en lichtheid. Naar binnen keren, onderzoeken wat ik kan leren van deze situatie en kiezen om de focus te leggen op wat er wel is. Wat ik wil, hoe ik wil leven, hoe ik me wil voelen.

Ik laat mij leiden door joy

Nu mijn lichaam voor een groot deel hersteld is, ontstaat er weer meer ruimte om te voelen wat ik wil, te luisteren naar mijn hart. Mijn gevoel van joy is leidend voor mij. Vreugde is ons geboorterecht, alleen zijn we dat vergeten. Het leven mag leuk zijn! Als ik joy voel, weet ik dat ik op het juiste pad zit. Dat ik met de goede dingen bezig ben.

Hoe?

Hoe ik dat doe? Door elke dag bewust op zoek te gaan naar dingen die mij joy geven. Dat kan heel simpel zijn. Zoals een vogeltje waterverven, een rondje buiten wandelen, een haver cappuccino halen bij mijn koffiezaakje, schrijven, een boek lezen of gewoon blij voelen omdat ik me blij voel, zonder reden. En elk stapje vieren dat ik mij weer beter voel, dat ik naar buiten kan, naar de winkel mag, mijn reuk terugkomt, ik weer gezond kook en eet met plezier.

Bedenk: alles wat je aandacht geeft groeit. Hoe meer jij aandacht geeft aan vreugde, hoe meer vreugde jij in je leven krijgt.

Mijn tip voor jou!

Ik gun jou ook een leven vanuit liefde voor jezelf. Met elke dag een gevoel van vreugde. Dus vandaag sluit ik af met een tip voor jou.

Find Joy in Every Day

Maak met jezelf deze week het commitment dat je minimaal 10  minuten per dag iets doet waar jij blij van wordt. Het maakt niet uit wat het is, misschien is het dansen, naar muziek luisteren, schilderen, lachen om gekke video’s, in de natuur wandelen. Doe het gewoon omdat jij er blij van wordt. Het maakt niet uit wat anderen ervan vinden. Doe het uit liefde voor jezelf. Je bent het waard! En jouw vreugde en liefde maakt de wereld weer een stukje mooier.

Als je er blij van wordt, deel dan met mij wat jij doet om joy te voelen door een reactie hieronder te schrijven. Dat geeft mij ook weer vreugde.

Een vreugdevolle week en blijf gezond!

Liefs 💛

Astrid

P.S. de Inspiratiemiddag Zelfliefde & Joy van 19 december verzet ik naar januari. Meer informatie volgt de komende weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.