Hoe je relatie met deze simpele oefening binnen een paar minuten weer opbloeit

We zitten weer in een strengere lockdown. Scholen gaan dicht, winkels dicht, net zoals bioscopen, theaters, musea, weinig tot geen sporten, minder mensen thuis ontvangen. Je wordt nog meer op jezelf en elkaar aangewezen.

De feestdagen zijn voor velen van ons anders dit jaar. Dat kan zorgen voor emoties als verdriet, boosheid en eenzaamheid.

Een uitdagende tijd voor relaties

Ik weet dat deze tijd ook voor relaties een uitdaging is. Waar de ene relatie opbloeit omdat er meer tijd voor elkaar is, heeft de andere relatie het moeilijk nu je zo dicht op elkaars lip zit.

Hoe voel jij je? En hoe voel jij je in je relatie? Ben je happy, of kun je wel wat positiviteit gebruiken?

Focus op wat er wel is

Vooral nu is het belangrijk om te focussen op wat er wel is. En ik weet als geen ander dat dit niet altijd makkelijk is.

Ik wil je helpen om je deze periode (en ook daarna!) goed en geliefd te voelen. Daarom deel ik vandaag een spel met je. Als ik in een negatieve bui ben, speel ik dit spel en heb ik binnen een paar minuten weer een goed gevoel. En dat gun ik jou ook!

Speel het waarderingsspel

Zit je in een negatieve vibe met je partner? Dan is dit spel de oplossing.

👉 HET WAARDERINGSSPEL

Het waarderingsspel komt uit het Abraham Hicks boek ‘Vraag en het wordt gegeven’. Het is een fantastische en leuke manier om de negatieve vibe in je relatie te veranderen. Het creëert binnen een paar minuten positieve energie tussen jou en je lief.

De eenvoudigste manier om een negatieve houding te veranderen is te focussen op wat je waardeert en wat er wel is. Als je waardering uit en ontvangt kun je geen negativiteit voelen. Het opent je hart 💕.

Zo speel je het spel samen?

Maak een lijstje met dingen die je waardeert in je partner. Benoem dan om de beurt naar elkaar een ding dat je waardeert in de ander.

Jij zegt bijvoorbeeld: ‘ik waardeer het dat ik altijd van je op aan kan’. Je partner zegt: ‘Ik waardeer het dat je zo lekker voor me kook’. Doe dit een aantal minuten.

Het zijn simpele dingen. Maar binnen een paar seconden voel je je meer met elkaar verbonden. En na een paar minuten voel je de positieve energie door je relatie stromen. De liefde bloeit weer op.

Doe dit elke keer als jij en je partner gestrest zijn of kleine irritaties groot worden. Of gewoon zomaar tussendoor. Er kan nooit genoeg liefde stromen 😀💚.

Zo speel je het spel alleen

Je kunt het spel natuurlijk ook alleen spelen. Als je niet lekker in je vel zit, in een negatieve bui bent, je zorgen maakt of wanneer je je down voelt.

Uit dan waardering voor alles dat goed is in je leven. Zeg dit hardop tegen jezelf (als dat kan) of in jezelf.

Bijvoorbeeld: wat woon ik in een fijn huis, ik waardeer de lieve mensen die ik om me heen heb, wat heerlijk dat ik een koelkast vol met eten heb, ik ben zo blij met mijn baan, ik word zo vrolijk van de vogeltjes die fluiten, heerlijk die zon op mijn gezicht, ik hou van mijn boeken enz.

Doe dit elke dag, of een paar keer per dag. Het is een snelle manier om uit een negatief patroon te komen. Have fun! Of speel het spel met familie of vrienden. Zo blijft de positieve energie stromen.

Ik denk graag met je mee

Vind jij deze periode een uitdaging voor je relatie? En vind je het fijn als ik eens 1 op 1 met je meedenk? Stuur dan een mail naar astrid@airmeetswater.nl. Dan plannen we een gesprek in om te onderzoeken waar je nu tegen aanloopt en krijg je tips hoe je daarmee om kunt gaan en welke eerste stap jij nu kunt zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.