Hoe je meer plezier in je relatie brengt

✨ Uit volle borst Dancing Queen van Abba meezingen in de auto.

✨ Keihard I will survive aanzetten en dansen alsof er niemand naar je kijkt ??.

✨ Elkaar de kieteldood geven.

✨ Aan de keukentafel een reisplan maken om met de camper door Nieuw-Zeeland te reizen ?.

✨ Een gekke bekken fotoshoot doen samen

✨ Binnenpretjes met elkaar.

Samen plezier maken is heerlijk. Het geeft energie, een gevoel van samen zijn en het maakt je aantrekkelijk voor je lief. Wie wil dat nou niet?

Plezier maken, het lijkt zo simpel.

Maar dan staart die lange to do lijst je aan. Ben je zo druk met je werk dat je niet meer dan hoi en dag en wie haalt de boodschappen zegt tegen je partner. Plof je na het eten op de bank met alleen nog puf voor een Netflix serie. Plezier maken verschuift naar de achtergrond.

Maar niet alleen die lange to do lijst zit plezier in de weg.

Plezier maken, ik vond het lastig

Jarenlang vond ik het lastig om plezier te maken. Er was zo’n stemmetje in mijn hoofd die zei ‘gedraag je’, ‘doe maar normaal’.

Jaloers keek ik naar mensen die uitbundig dansten op een feestje. Dat wilde ik ook, maar alles in mij blokkeerde. Een enkele keer kon ik de stemmetjes aan de kant zetten. Heerlijk, wat ik vrijheid voelde ik dan.

Het gevolg voor mijn relaties

Dit had ook z’n weerslag op mijn relaties. Er was altijd iets dat mij tegenhield om samen lekker gek te doen. Lol maken, ik vond het lastig. Terwijl plezier juist de sprankel is van je relatie.

Hoe mijn verlangen zorgde voor de ommekeer

Maar er was ook een diep verlangen naar vreugde, blijheid, naar lichtheid in mijn leven. Spelen, plezier maken, gek doen. Het leven en mezelf niet zo serieus nemen. Dat wilde ik!

Dat verlangen was de start van een reis naar een leven vanuit een blij gevoel. Een leven dat ik nu leid. Soms komen de stemmetjes voorbij. Maar hé, ik weet nu dat ik niet naar ze hoef te luisteren. Ik maak de keuze me blij te voelen.

Mijn relatie nu

Dat zie ik terug in mijn relatie. Grapjes maken met elkaar, dansen in de kamer, samen lachen. Heerlijk dat dit er is tussen ons. Het maakt onze relatie hechter. Op die momenten voel ik me echt samen met mijn lief en stroomt de blijheid door mijn buik.

En jij?

Hoe ziet plezier maken er voor jou uit in je relatie? Typ je het hieronder in een reactie?

Pleziertip!

? Is meer plezier welkom in je relatie? Dan heb ik een tip voor je.

Maak samen met je lief een lijst van plezierige, uitbundige en opwindende activiteiten die je met elkaar wilt doen.

Plekken die je wilt bezichtigen, maar ook bezigheden als dansen, wandelen, seks, massage, spelletjes spelen, stoeien op bed.

Denk ook eens aan die dingen die je deed als kind. Moppen vertellen, zelfverzonnen limmericken voordragen, maak een playlist met jullie favoriete liedjes, liefdesbrieven schrijven. Bedenk iets geks.

Kies dan dit weekend 1 activiteit van deze lijst en doe dit samen.

En…je hebt een lijst van plezierdingen waar je elke week uit kunt kiezen ?.

Have fun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.