Hoe houd je je relatie spannend?

‘Ik denk nog wel eens terug aan de tijd dat we net verliefd waren’, vertelt Sandra mij. ‘Ik keek met spanning naar mijn telefoon of er een appje binnenkwam. Mijn buik vol met fladderende vlinders als ik hem zag. We konden niet van elkaar afblijven. Ik werd overladen met complimenten. We hadden fantastische seks. Hele zondagen lagen we in bed en konden niet ophouden met praten. Ik voelde me heerlijk en op en top vrouw.

Nu zijn we 10 jaar samen en hebben het leuk met elkaar. Het voelt vertrouwd en veilig. We kennen elkaar door en door, maar het is niet echt spannend meer. Ik zou wel weer in de modus willen komen om elkaar te veroveren. Hoe doe je dat?’.

Hoe houd je je relatie spannend?

Is het verhaal van Sandra herkenbaar voor jou? En ben jij nieuwsgierig hoe je je relatie spannend houdt?

Kijk dan naar de TED-talk van Esther Perel ‘The secret to desire in a long-term relationship’.

Esther Perel is een Belgische psychotherapeut en woont in New York. Ze heeft onderzoek gedaan naar de spanning tussen de behoefte aan veiligheid (liefde, ergens bij horen en nabijheid) en de behoefte aan vrijheid (erotisch verlangen, avontuur en afstand) in menselijke relaties.

In haar TED-talk neemt ze je mee in hoe je je verlangen in je relatie in leven houdt. Het mysterie van erotische intelligentie.

Kijk de TED-talk en laat je inspireren.

Wil je er meer over lezen? Lees dan ook haar boek ‘Erotische intelligentie’. Te koop bij bol.com.

Ik ben benieuwd wat je van haar TED-talk vindt. Laat je hieronder een reactie achter?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.