Hoe eerlijk durf jij te zijn naar jezelf?

“Don’t ask yourself what the world needs, ask yourself what makes you come alive. And then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive”

– Howard Washington Turmond

Als je heel eerlijk bent naar jezelf, doe jij dan nu wat je écht wilt? Wat jou 100% het gevoel geeft ‘Ja, ik leef!

Ik voelde het even niet

Ik had dat gevoel even niet. Het liep niet zo lekker en ik zat vast. Ik kreeg het advies: richt je aandacht op vreugdevolle zaken.

Oké, dacht ik, volgens mij doe ik dat al, of toch niet…

Ik geef aandacht aan mijn werk, waarin ik steeds meer mijn hart volg en de dingen doe die écht wil. O ja, ik ga ook nog regelmatig de strijd aan met mijn hoofd die zegt ‘is dat nou wel verstandig’. Waarbij mijn vreugde overschaduwd wordt door mijn angst.

Ik lees graag een boek. Maar dan wel over persoonlijke ontwikkeling. Want dat is nuttig voor mezelf en mijn werk.

Tijdens het wandelen laat ik me regelmatig vergezellen door een podcast. Natuurlijk wel over persoonlijke ontwikkeling, want…nuttig voor mezelf en mijn werk.

Doe ik een workshop, dan is deze – je raadt het vast – nuttig voor mezelf en mijn werk.

Het kwartje viel

Gewoon iets voor de lol doen, omdat ík er blij van word, dat was naar de achtergrond geraakt. Onbewust was er bij mij ingeslopen dat het nuttig moest zijn.

Of ik paste mij aan. Deed ik leuke dingen met mijn lief, dan hield ik vooral rekening met zijn tijd.

Kostte het geld? Dan investeerde ik alleen als het goed was voor mijn bedrijf of in samen leuke dingen doen met mijn lief. Niet in mezelf, niet in de Astrid die ik ben, los van mijn rol als ondernemer of partner.

Kortom: de balans was scheef en ik ontzegde mij het gevoel ‘Ja, ik leef!’

Zelfliefde is vreugdevolle dingen doen voor jezelf

Meer zelfliefde was op z’n plaats. Zelfliefde is vreugdevolle dingen voor jezelf doen. Het jezelf gunnen om lol te hebben, enkel en alleen om te voelen dat je leeft. Op het moment dat jij het wilt.

Dus ik ging op onderzoek uit. Wat maakt mij blij, gewoon omdat het mij vreugde geeft?

Tekenen, een vrolijke legpuzzel maken, schrijven en kleuren in mijn ‘joy-boekje’, yoga lessen nemen, een workshop over edelstenen volgen (ik ben nog op zoek, dus tips zijn welkom 😉), een creatieve afspraak maken met een vriendin waarin ze mij leert waterverven, de happy dance doen in mijn eentje, muziek luisteren, De Pinquïn Lessen lezen van Tom Michell (leuk, grappig en ontroerend). Gewoon omdat ik er lol in heb.

En de energie ging weer stromen

En het mooie is, als ik vreugdevolle dingen voor mezelf doe, gaat het op andere gebieden ook weer stromen. In mijn werk, relatie, gezondheid. Dan worden de angst stemmetjes in mijn hoofd minder en neemt mijn hart een grotere plek in. Het gevoel ‘ja, ik leef’, krijgt ook daar weer ruimte.

Dus stel jezelf vandaag deze superbelangrijke vraag:

‘Wat geeft jou het gevoel dat je leeft?’

En doe het. Gewoon omdat jij er blij van wordt. De allerbeste reden die er is. Je bent het waard!

En jij?

Wat is het eerste wat jij gaat doen als je jezelf deze vraag stelt? Ik ben benieuwd. Laat je het weten in een reactie hieronder?

Liefs 💛,

Astrid

P.S. Ik heb nog een paar plekjes vrij in mijn 1:1 coaching. Wil jij leren hoe je meer zelfliefde krijgt in je leven, stuur dat hier een mail. Ik neem contact met je op voor een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek onderzoeken we jouw vraag en wat ik voor jou kan betekenen. Wees er snel bij, want vol is vol. Ik spreek je graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.