Het nut van nutteloze dingen

Wat zou je doen als je een dag alleen maar nutteloze dingen mag doen?

Deze vraag stelde ik vorige week op Instagram tijdens mijn week over Zelfliefde & Joy. En ik kreeg veel leuke reacties. Zoals een beetje lummelen, breien, Netflixen, puzzelen, mijmeren, schilderen, spelletjes spelen, met een dekentje op de bank een kopje thee drinken, lezen.

En het mooie is, deze nutteloze dingen zorgen voor een blij gevoel, voor ontspanning. Heel nuttig dus 😉. Sommigen planden zelfs regelmatig een nutteloze dag in voor zichzelf.

En ik kreeg ook reacties als: dat mag ik vaker doen, meer zelfliefde, meer niksen, meer dingen doen waar ik blij van word naast mijn werk, hoe leuk ik mijn werk ook vind. Of: hoe ironisch, dat we het vaak zo moeilijk vinden om te doen waar we blij van worden.

Zelfliefde is goed voor jezelf zorgen

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk voor zelfliefde. Als jij goed voor jezelf zorgt, kun je ook zorgen voor anderen.

Dat betekent luisteren naar jezelf, naar je hart. Luisteren naar waar jij behoefte aan hebt, wat jouw wensen en verlangens zijn, waar jij blij van wordt. Luisteren naar je lichaam, heeft het ontspanning nodig of juist energie? En daar vervolgens naar handelen.

Het nut van nutteloze dingen

Het doen van ‘nutteloze’ dingen helpt jou. Je gaat van moeten naar mogen. Uit je hoofd en in je gevoel. Ze geven ontspanning en blijheid. Je opent de weg naar je hart.

Dus stel jezelf vandaag de vraag:

Wat zou ik doen als ik een dag alleen maar nutteloze dingen mag doen?

En ga ze doen!

Ik ben benieuwd wat jij gaat doen. Typ je het in een reactie hieronder?

Een mooie ‘nutteloze’ dag.

Liefs 💛,

Astrid

P.S. Heb je de week over Zelfliefde & Joy op Instagram gemist? Je kunt de video’s en posts terugvinden in mijn berichten onder mijn account @airmeetswater.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.