Heb jij ook deze foute gedachte?

Wanneer heb jij jezelf voor het laatst schandalig verwend?

Houd jij van jezelf?

Als ik deze vragen stel, krijg ik vaak een stilte. Ehh…daar heb ik geen tijd voor. Waarvoor is dat nodig? Ik heb het druk met zorgen voor mijn gezin, mijn werk, om alles draaiende te houden. Ik kan me niet de luxe veroorloven om mezelf te verwennen of om van mezelf te houden.

Als ik zeg dat jij de belangrijkste persoon in je leven bent, krijg ik vaak als antwoord dat dit niet zo is. Dat zijn de kinderen, familie of anderen.

Zelfliefde is geen luxe

En dat is een foute gedachte! Want JIJ bent de allerbelangrijkste persoon in je leven. Niet je kinderen, je partner, je familie, je vrienden of je huisdier. Nee jij!

Zelfliefde is geen luxe, het is een must. Wij hebben liefde nodig in de wereld, en dat begint met zelfliefde.

Jij bent degene met wie je 24 uur per dag samen bent. Vanaf je geboorte tot aan je dood. Anderen komen en gaan, maar jij bent altijd met jezelf, elke dag, elke minuut, elke seconde. Jij bent de enige die van jouw leven een feestje kunt maken.

Als jij goed voor jezelf zorgt, jezelf liefde geeft, kun je dit in overvloed aan anderen geven. Dan kan het niet anders dan dat jouw leven, dat van je dierbaren en de wereld mooier wordt.

2 Scenario’s

1) Je zorgt niet goed voor jezelf:

Je bent druk met voor iedereen zorgen, werk, alle ballen hooghouden. Je voelt je moe, prikkelbaar, gestrest, onrustig, gehaast, negatief. Je hebt nergens tijd voor en geen energie.

Hoe reageer je dan naar je kinderen en partner? Waarschijnlijk kortaf, snel geïrriteerd, boos, niet heel vriendelijk. Je partner en kinderen reageren weer op jouw gedrag en het wordt er niet gezelliger op.

2) Je zorgt wel goed voor jezelf:

Je neemt de tijd om op te laden, om dingen te doen waar je blij van wordt. Dan voel je je goed, gezond, blij, vrolijk, rustig, positief. Je zit vol energie en liefde. Dat straal je uit naar je partner en kinderen. En je partner en kinderen vinden het fijn om bij jou te zijn.

Welk scenario klinkt voor jou het prettigst? Grote kans dat dit het 2e is.

Daarom is liefde voor jezelf zo belangrijk

Als jij je goed voelt, kun je meer betekenen voor anderen.

Denk maar aan de instructies in het vliegtuig. Bij een calamiteit moet je eerst zelf je zuurstofmasker opzetten, voordat je de ander kunt helpen. Anderen hebben er niets aan als je bewusteloos bent.

Als jij liefde hebt voor jezelf, stroomt het over naar de mensen om je heen 💕.

Is de liefde voor jezelf een kabbelend beekje, dan is er niet veel over voor anderen. Is het een stromende rivier, dan is er al veel meer om te geven. En is het een oceaan, dan is het oneindig en kun je onvoorwaardelijke liefde geven.

2 Tips om lief te zijn voor jezelf

Dus begin vandaag met lief zijn voor jezelf en goed voor jezelf zorgen. Ik heb 2 tips voor je.

🌟 TIP 1

Maak een lijst met minimaal 10 dingen waar je blij van wordt en je jezelf schandalig mee verwent. Niet waar je partner of je kinderen blij van worden, nee waar JIJ blij van wordt. En doe elke week minimaal 1 ding van je lijst.

Boek een schoonheidsbehandeling, laat je masseren, verwen jezelf met die blouse die je al lang op je verlanglijstje staat (maar niet koopt, want hij is toch wat duur), kruip met dat boek dat al weken op je ligt te wachten op de bank, koop je favoriete chocola, ga wandelen met een vriendin. Verwen jezelf.

🌟 TIP 2

Doe elke dag minimaal 10 minuten iets voor jezelf waar je blij van wordt.  

Denk aan de kleine dingen. Geniet van een warme douche of neem een bad met je favoriete badschuim, drink een cappuccino in het zonnetje, luister naar muziek, dans op je lievelingsnummer, lees een boek, mediteer, maak een lekker lunch, koop een ijsje, maak een wandeling, schrijf je in voor een schildercursus. Het maakt niet uit wat je doet, als jij er maar blij van wordt.

Gun jezelf deze 10 minuten per dag. Meer mag natuurlijk altijd 😊, maar 10 minuten per dag voor meer liefde in je leven is altijd te vinden.

Ik ben benieuwd? Waar ga jij jezelf mee verwennen deze week? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.