En toen was het stil…

Wat doe je écht voor jezelf?

Er valt een stilte…

Ehh…nou niet zo veel. Al mijn tijd, liefde en zorg gaat naar anderen. Ik heb niet zoveel tijd nodig voor mezelf.

Zo gaat het vaak als ik deze vraag stel tijdens een coachsessie. Of ik krijg het antwoord:

– Ik ben tevreden. Als anderen blij zijn, ben ik het ook.

– Eigenlijk niets.

– Ik ga naar yoga of ik drink een wijntje met vriendinnen, als ik het red met mijn werk en de kinderen.

En jij?

Wat doe jij écht voor jezelf? Stop met lezen en neem de tijd voor deze vraag. Het is een belangrijke vraag.

Heb jij een lange lijst met dingen die je echt voor jezelf doet? Dus ook niet een beetje voor een ander. Nee helemaal omdat jij het wilt, ongeacht wat een ander ervan vindt. Koester dan deze liefde voor jezelf.

Herken jij je in bovenstaande antwoorden? Dan ben je niet de enige. Je bent zo gericht op anderen dat je vergeten bent wie jij bent, wat jij wilt, wat jou blij maakt.

Ik ben niet goed genoeg

Jarenlang gaf ik ook deze antwoorden. De overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’, maakte dat het niet eens in me opkwam om na te denken over de vraag ‘wat wil ik?’.

– Maar klopt het wel dat je niet meer tijd wilt voor jezelf?

– Wil jij niet ’s ochtends wakker worden, je bed uitspringen omdat je zin hebt in de dag?

– Wil je je niet fit, gezond en vol energie voelen?

– Droom jij niet van een leven dat makkelijk gaat en waar vreugde de overhand heeft?

– Wil jij niet werk doen dat je superveel voldoening geeft?

– En wil jij niet een relatie waar de liefde stroomt?

Als jij denkt dat je niet goed genoeg bent, is het logisch om niet te denken aan wat jij wilt.

De ontkenning van jezelf

Ik vond het belangrijk om aardig gevonden te worden en paste me aan aan anderen. ‘Wat wil ik?’ was een vraag die ik mezelf niet stelde. ‘Wat moet ik doen om aardig gevonden te worden?’, was een makkelijker vraag voor me. Ik koppelde mijn identiteit en eigenwaarde aan aardig gevonden worden. Daarbij vergat ik aardig te zijn naar mezelf. En ontkende ik wie ik werkelijk ben.

Waar koppel jij je identiteit en eigenwaarde aan?

Kies voor jezelf

Elk moment kun jij het besluit nemen om van jezelf te houden. Om jezelf op nummer 1 te zetten. Om te ontdekken wie jij bent, wat jij wilt. Om te leven vanuit je hart. Dus wacht niet langer. Kies vanaf nu voor jezelf. Je bent het waard.

Tijdens de Inspiratiemiddag Zelfliefde & Joy op 24 april 2022 staat de relatie met jezelf op 1. Je leert luisteren naar wat je écht wilt, waar je blij van wordt en wat je nodig hebt om meer zelfliefde en joy in je leven te creëren, ook als het tegenzit.

Het is een middag vol inspiratie, joy en positiviteit.

Zeg ja tegen jezelf en gun jezelf deze middag. Klik hier om je in te schrijven of voor meer informatie. Ik kijk er naar uit je te zien!

Liefs 💛

Astrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.