Dit gebeurde er toen ik onder de douche stond…

Ik was verbijsterd…

Het was een ochtend in november, zo’n 2,5 jaar geleden. Buiten was het donker en koud. Mijn lief en ik kenden elkaar net 3 maanden en woonden samen in ons knusse appartement. Ik stond wakker te worden onder een warme douche toen ik plotseling de voordeur in het slot hoorde vallen. Mijn lief was naar zijn werk vertrokken. Ik was verbijsterd! Hoe kon hij nu vertrekken zonder gedag te zeggen en een kus te geven? Ik voelde me misselijk worden van onzekerheid. Zou hij niet meer van me houden? Heeft hij nu al genoeg van me? Deze gedachten spookten door mijn hoofd.

Weggaan zonder afscheid nemen

Ik raakte in paniek. Draaide de kraan dicht, droogde me af, trok mijn badjas aan en pakte de telefoon om hem te bellen. Hij nam gelijk op. Hoe kun je nu weggaan zonder dag te zeggen en een kus te geven? Ik was bijna in tranen. Hij was zich van geen kwaad bewust. ‘Ik wilde je niet storen omdat je stond te douchen. Natuurlijk hou ik nog van je!’ was zijn verbaasde reactie. Hij vertelde hij en zijn ex vaak de deur uitgingen zonder elkaar gedag te zeggen. Hij was het niet gewend.

Wellicht was mijn reactie die novemberochtend wat overdreven ?. We kenden elkaar net, ik had alles achter me gelaten om bij hem te zijn en ja, dat maakte mij ook onzeker. Maar een afscheidsritueel is voor mij altijd belangrijk geweest. Als kind stond ik ’s ochtend voor het raam te zwaaien naar mijn vader in die zijn blauwe Ford Taunus naar het werk ging. Ik ging nooit de deur uit zonder mijn ouders gedag te zeggen en andersom ook niet. Ook in mijn eerdere relaties gingen we nooit zonder afscheid nemen met een kus de deur uit.

Het belang van de kleine alledaagse dingen

Elkaar een kus geven als je weggaat en thuiskomt, tegelijk naar bed gaan, ’s avonds de voeten masseren van je lief, elke zondag samen een ontbijt op bed, een kopje koffie maken voor je lief, ’s avonds samen aan tafel eten. Kleine alledaagse dingen die je doet voor elkaar. Ze lijken heel vanzelfsprekend, maar zijn zo belangrijk.

Kop koffie, 2 handen, roze nagellak

Het is belangrijk om je bewust te zijn hoe cruciaal de alledaagse momenten zijn, niet alleen voor de stabiliteit van je relatie, maar ook voor het romantische gehalte ervan. Alleen al het besef dat het vanzelfsprekend is hoe je dagelijks met elkaar omgaat, brengt bij veel stellen een enorm verschil teweeg.

Door je bewuster te zijn van de kleine alledaagse dingen is onze relatie sterker geworden. We hebben nog meer plezier samen en begrijpen elkaar beter.

Een stel na het volgen van de relatiecursus ‘Vier de Liefde’

Vakantie is geweldig, maar dan kom je weer thuis…

Het is fantastisch om 2 weken samen naar de Malediven te gaan. Te genieten van elkaars gezelschap, witte stranden, blauwe zee, prachtige natuur, alles achter je laten, rust, heerlijk eten, tijd voor elkaar. Alle ingrediënten om de romantiek te laten opbloeien en weer dichter bij elkaar te komen. Doe dat vooral samen!

Blauwe zee, malediven, strand

Maar dan kom je thuis en gaat het dagelijkse leven weer door. De afwas moet gebeuren, je bent druk met werk, de envelop van de belastingdienst ligt op de mat, je hebt geen zin om ’s ochtends je bed uit te komen, je baalt dat je door de regen naar het werk fietst. ‘s Avonds plof je uiteindelijk moe op de bank. Je had je nog zo voorgenomen om het vakantiegevoel en de romantiek vast te houden, maar je bent het alweer kwijt. Hoe houd je het dan goed met elkaar?

Je relatie wordt juist sterker door de alledaagse momenten te waarderen

Juist door de alledaagse momenten die je samen hebt te waarderen. Door te zeggen ‘ik kook vanavond wel’ als je merkt dat je partner moe is. Een extra knuffel geven als je merkt dat je partner een rotdag heeft gehad. Lekker tegen elkaar aan te kruipen als je moe op de bank zit, elkaar aankijken en zeggen dat je het zo fijn hebt samen.

Stel dat elkaar omhelst

Bedenk dat je door behulpzaam voor elkaar te zijn veel meer doet om je relatie sterker en hartstochtelijker te maken dan 2 weken Malediven. Je houdt je relatie levend elke keer dat je je partner tussen de dagelijkse dingen laat weten dat je hem of haar waardeert.

O ja…

O ja, en sinds die novemberochtend nemen gaat er geen ochtend meer voorbij zonder dat mijn lief en ik afscheid van elkaar nemen met een kus en een knuffel. ’s Avonds verwelkomen we elkaar weer met een kus en knuffel. Twee waardevolle en liefdevolle momenten op een dag die veel voor mij betekenen.

En jij?

Ik ben benieuwd naar jou! Welke alledaagse liefdevolle momenten zijn belangrijk voor jou en je lief?

Deel je het hieronder in een reactie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.