Dit boek MOET je lezen!

Het is zaterdagmiddag. Ik zit op de bank met een cappuccino en een stuk zelfgemaakte chocolade kokoscake. Ik pak een boek van de stapel die naast me ligt. Op het moment dat ik begin met lezen krijg ik kippenvel.

Dit boek moet iedereen lezen

Ik kan het boek niet meer wegleggen. Voordat ik het eerste hoofdstuk uit heb, weet ik ‘dit boek is belangrijk’. Het boek raakt me en inspireert me. Als ik verder lees denk ik ‘dit boek moet iedereen lezen!’.

Ik lees ‘Het Geschenk, 12 lessen die je leven kunnen redden’ van Edith Eger.

Zij is therapeut en overlevende van Auschwitch. 90! Jaar is ze als ze haar eerste boek ‘De keuze’ schrijft en 93! als ‘Het Geschenk’ uitkomt. Hoe gaaf is het dat je op je 90e begint met boeken schrijven!

Zoveel wijze lessen

Ben jij iemand die alles onderstreept in boeken wat je belangrijk vindt? Ik niet, ik hou van ‘schone’ boeken (geen idee waarom, maar het is nu eenmaal zo 😊). Maar als ik zou onderstrepen, zou dit boek één groot streepfestijn zijn.

Wat een wijze lessen. Ik deel er graag een aantal met je.

‘We hebben allemaal het vermogen om te kiezen. Niet wat ons overkomt is het belangrijkst, het gaat erom wat we doen met onze ervaringen.’

‘Ik zie nu in dat de schadelijkste gevangenis in onze geest zit, en dat de sleutel in onze zak zit. Het maakt niet uit hoe groot ons lijden is of hoe sterk de tralies zijn, we kunnen onszelf bevrijden wat ons tegenhoudt. Het is niet gemakkelijk. Maar het is echt de moeite waard.’

‘Verandering draait om het doorbreken van gewoontes en patronen waar je niet langer iets aan hebt’.

‘Het draait erom dat je de echte versie van jezelf wordt’.

Mag ik je wat vragen?

Als jij eerlijk naar jezelf kijk, hoe sta jij op dit moment in je relatie?

Voel je je vrij en happy? Of heb je een muur opgebouwd en sluit je je af voor je partner?

Staan jij en partner gelijkwaardig in de relatie? Of pas jij je aan en voel je diep van binnen dat je het anders wilt, maar niet weet hoe?

Ben jij de echte versie van jezelf in je relatie? Of speel je een rol? Of heb je geen idee wie jij echt bent?

Je hebt een keuze

Weet dat jij de keuze hebt hoe jij in je relatie staat (of dat je eruit kunt stappen). Jij hebt de sleutel.

‘Het Geschenk’ is een handleiding voor jouw reis naar vrijheid. Jij verdient het om vrij en gelukkig te zijn. Lees het!

‘De uiteindelijke sleutel tot vrijheid is dat je blijft werken aan wie je echt bent’

Ik ben benieuwd welke les uit het boek jou inspireert? Laat je het weten in een reactie hieronder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.