De magie zit in de ‘goedemorgen-kus’

De kleine alledaagse dingen in je relatie. Doe ze consistent, elke dag een stukje beter, en je staat verbaasd van het resultaat. En het hoeft maar 5 minuten per dag te kosten!

Tijd en aandacht maken voor elkaar…het schiet er vaak bij in

Tijd en aandacht maken voor elkaar maken is essentieel voor een gelukkige relatie. Maar het schiet er zo makkelijk bij in. Werk, kinderen, de telefoon die aandacht vraagt.

Zelfs nu thuiswerken de norm is en je hele dagen samen bent. Dan kun je denken…we zijn toch de hele dag samen? Maar voor je weet ben je zomaar nog meer uren aan het werk. En kruip je ’s avonds naast je partner in bed en denk je mmm…ik heb geen idee wat mijn lief vandaag gedaan heeft. Zo verlies je elkaar ongemerkt uit het oog.

Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om tijd en aandacht voor elkaar te maken. Alles wat je nodig hebt om elkaar aandacht te geven ligt voor het oprapen.

Denk aan de ‘goedemorgen-kus’, ‘tot ziens-kus’, ‘hallo-kus’ en ‘welterusten-kus’. Elkaar een compliment geven, een goede warme knuffel, vertel je partner wat je waardeert in hem of haar, app een lief berichtje.

Blijft de tijd met je lief beperkt tot het avondeten en bankhangen? Dan kun je die momenten perfect gebruiken om elkaar bewuste aandacht te geven.

Stel tijdens het eten eens een andere vraag dan ‘hoe was je dag’. Meestal stopt gesprek namelijk met ‘goed, hoor’. Stel eens een verfrissende vraag als ‘Wat was het beste gedeelte van je dag?’. ‘Wat was voor jou een succes vandaag?’. ‘Welke struggle had je vandaag?’. Wees nieuwsgierig en vraag door. Ontdek wat er leeft in het hoofd van je partner.

Ga je daarna op de bank voor Netflix hangen, pak dan elkaars hand beet of kruip tegen elkaar aan. Kijk elkaar even aan om de ander te laten weten dat je hem of haar ziet. Geef elkaar een 6-seconden kus tussen de afleveringen door. Met deze kleine gebaren voel je direct de verbinding met je lief.

De magie zit in de alledaagse dingen

Elkaar elke dag bewust volledige aandacht geven. Daarin zit de magie. En dat kan al in 5 minuten per dag. Het brengt je dichter bij elkaar en maakt je relatie sterker.

Welke alledaagse dingen zijn de magie in jouw relatie? Laat je het weten in een reactie hieronder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.