De 5 talen van de liefde – De gevolgen van het ondernemerschap op een relatie

Voor WeesMeer, het platform voor ondernemers met een gezonde ambitie, heb ik een drieluik geschreven over wat de ontdekking van je liefdestaal kan doen met je relatie. Hieronder deel 2.

In mijn vorige blog schreef ik dat het ondernemerschap van Simon zijn relatie met Marieke in 3 jaar tijd van een goede relatie veranderde in een relatie met irritaties en discussies. De ontdekking van elkaars liefdestaal heeft hun relatie gered.

Maar wat is dat eigenlijk een liefdestaal?

Waarom de liefde soms niet overkomt

Wat veel mensen niet weten is dat we verschillende talen spreken in de liefde. Vergelijk het met de taal waarmee je bent opgegroeid. Voor de meeste van ons is dat Nederlands. Het is de taal waarin je je het best kunt uitdrukken en die je begrijpt. Spreek je met een Chinees en je spreekt zelf die taal niet, dan zal de communicatie beperkt zijn. Je communiceert met gebaren, dingen tekenen enz., maar het gaat veel moeizamer. Als je wilt communiceren met de ander, moet je zijn of haar taal gaan leren.

Hetzelfde geldt voor de liefde. Je eigen liefdestaal en die van je partner kunnen net zoveel verschillen als Chinees en Nederlands. Wil jij je partner laten voelen dat je van hem of haar houdt, moet je weten welke taal je hij of zij spreekt. En andersom natuurlijk!

De 5 liefdestalen die je relatie levend houden

De Amerikaanse relatietherapeut Gary Chapman heeft ontdekt dat mensen op vijf verschillende manieren liefde uiten en ervaren.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.