Blij zijn, een rit in de achtbaan

Doen waar je blij van wordt. Wil jij dit ook, maar lukt het niet?

Het lijkt zo simpel, doen waar je blij van wordt. Maar zo eenvoudig is het niet, is mijn ervaring.

Want:

➡️ Wat maakt je nu écht blij. Niet blij in de zin van, het is wel leuk. Maar een gevoel van vreugde in jezelf. Het magische gevoel dat alles mogelijk is.

➡️ Waarom doe je nu niet waar je blij van wordt?

➡️ Wat heb je nu nodig om te doen waar je blij van wordt?

Een rit in de achtbaan

In juni vorig jaar nam ik een besluit. Ik doe alleen nog dingen waar ik blij van wordt. Het werd een rit in de achtbaan met een ups en downs aan emoties, gevoelens en gedachten. Waarbij ik tegen bovenstaande vragen aanliep.

Zo ontdekte ik dat schrijven mij joy geeft. Het schrijven van blogs, verhalen, gedichten. Alleen gaf ik weinig ruimte aan de schrijver in mij.

Wat mij tegenhield om joy te voelen

Wat hield mij tegenom volledig de vreugde van het schrijven te ervaren?

  • Ja, ik schreef blogs voor mijn werk, maar die moesten vooral nuttig zijn.
  • Veel liever schreef ik vanuit mijn eigen ervaring over zelfliefde. Maar ja, wie zit er nu op mijn verhaal te wachten? Wat zouden anderen ervan vinden? Beperkende overtuigingen die mij verhinderen te schrijven wat ik echt wilde.
  • De ‘eerst dit en dan dat’ gedachte. Eerst meer geld verdienen, meer rust, meer ruimte, iets afmaken, de juiste mensen ontmoeten, en dan mag ik doen wat ik écht wil.
  • Met schrijven kan ik geen geld verdienen. Nog zo’n fijne beperkende overtuiging.
  • Geld verdienen met dingen doen die mij de meeste vreugde geven. Is dat niet te makkelijk? Daar komt mijn overtuiging om de hoek kijken dat je hard moet werken voor je geld.
  • Er is  geen tijd om te doen waar ik blij van wordt, want er MOETEN zoveel dingen (werk, huishouden, anderen blij maken, noem maar op).
  • Een steeds terugkerende saboteur die zegt ‘is het wel zo verstandig wat je doet’, ‘dat moet je niet doen’, ‘zo komt het nooit goed’, ‘luister naar wat anderen zeggen’ en ga zo maar door. Een saboteur die graag wilt dat alles bij het oude blijft. Om mij te beschermen, want dat is veilig. Een saboteur die mij juist weg wil houden bij de joy in mijn leven.

Misschien herken je er een aantal?

De weg naar binnen is de oplossing

Ik ben ze allemaal aangegaan. Door de weg naar binnen te gaan. Met zelfliefde. Eerlijk te kijken naar mezelf. De mooie en minder mooie kanten. Alles mag er zijn.

Ik ben gaan voelen wat mij joy geeft. Onderzoek wat mij tegenhoudt om vreugde te voelen en maak vervolgens de keuze dat ik mij anders wil voelen. Zo ontstaat er stapje voor stapje ruimte om in contact te komen met datgene waar ik écht blij van word en wat ik écht wil.

Wat het mij oplevert

Het resultaat? Nu schrijf ik blogs over mijn eigen ervaringen met zelfliefde. Ik voel waar ik over wil schrijven en doe dat en laat los dat het nuttig moet zijn. Schrijf ik gedichten, gewoon omdat het mij vreugde geeft. Ontstaan ideeën voor verhalen in mijn hoofd. Een boek schrijven is niet meer een droom die ik waar kan maken als….(en dan een hele reeks voorwaarden die ik mezelf stel), maar een concreet plan.

Als ik schrijf ben ik de tijd kwijt, zit ik in de flow en heb ik het magische gevoel dat alles mogelijk is. Dat is joy!

De vrijheid in mij

Hoe meer ik voel wat er speelt in mij, hoe meer ik mezelf leer kennen, van mezelf houd, ontdek wat mij vreugde geeft, hoe meer ik durf te zijn wie ik echt ben en mijn leven wordt zoals ik het graag wil.

En dat geeft een enorme vrijheid in mij. De vrijheid om mezelf te zijn, om te leven zoals ik het wil. En die vrijheid is er ook voor jou!

Op 20 februari van 13.30 uur – 17.00 uur geef ik de Inspiratiemiddag Zelfliefde & Joy in de Graanmaalderij te Gouderak. Tijdens deze middag ga je aan de slag met vragen als:

🌟 Waar word ik nu écht blij van?

🌟 Wat houdt mij tegen om datgene te doen waar ik blij van word?

🌟 Wat heb ik nu nodig om te doen waar ik blij van word?

De focus ligt deze middag op jou, wat jij wilt.

Je zet je intuïtie in om antwoord te krijgen op de vragen die je hebt. Aan de hand van leuke en creatieve oefeningen krijg je praktische handvatten en creëer je meer zelfliefde en joy in je leven. Waarbij zelfliefde en joy niet alleen losse momenten zijn, maar het een manier van leven is. Ook als het tegenzit of je negativiteit ervaart.

Je gaat naar huis met drie ‘Wisdom Cards’ die jij voor jezelf maakt. Vanuit je intuïtie geef je met deze kaarten antwoord op drie belangrijke vragen die jij hebt over zelfliefde en joy.

De inzichten die je opdoet tijdens de inspiratiemiddag werken met jouw kaarten nog dieper in op jezelf, ook na deze middag.

Het is vooral een positieve en vreugdevolle middag, waarbij je een krachtige stap zet naar een leven vanuit je authentieke zelf.

Doe je mee?

Klik hier om je in te schrijven of voor meer informatie.

Twijfel je of deze middag iets voor jou is, of heb je nog andere vragen, mail mij op astrid@airmeetswater.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Ik kijk er naar uit om je te zien tijdens de Inspiratiemiddag Zelfliefde & Joy.

Liefs 💛,

Astrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.