Ben jij een leider of een slachtoffer in je relatie?

In deze blog tijd voor wat zelfreflectie 😊.

Remember to ask: ‘What’s the gift in this?’

Marie Forleo

Stel deze vraag als het niet zo lekker loopt

Alles gebeurt met een reden. Loopt het even niet zo lekker in je relatie? Dan is dit is een goede vraag om jezelf te stellen. Zo blijf je bij je hart en gefocust op groei. In plaats van te vervallen in slachtofferschap.

Stap je in de rol van slachtoffer, dan gebeurt er dit

Als het in mijn vorige relaties niet lekker liep vroeg ik mezelf af ‘Waarom overkomt mij dit’? ‘Waarom wordt het mij zo moeilijk gemaakt?’ Ik zette mijzelf in de rol van slachtoffer.

Ik wilde dat mijn partner veranderde. Maar dat gebeurde niet. Ik legde de oorzaak van het probleem bij hem neer. In plaats van het heft in eigen handen te nemen en te onderzoeken wat ik hiervan kon leren. Wat mijn rol in de situatie was en wat ik kon veranderen.

Mijn houding loste niets op. Uiteindelijk ging de relatie voorbij.

Kies je voor leiderschap, dan is dit het resultaat

In mijn huidige relatie maak ik een andere keuze. Ik kies voor groei en leiderschap. Als het even niet lekker loopt vraag ik mezelf af: ‘Wat kan ik hiervan leren?’ ‘Wat is het geschenk hierin?’ ‘Hoe kan ik het beter maken voor mezelf?’

Ik neem het heft in eigen handen en focus mij op groei en blijf bij mezelf, bij mijn hart. Het antwoord komt niet altijd snel of makkelijk. Maar het komt. Altijd. En dan groei ik weer een stukje en maakt het mij sterker. En mijn relatie ook.

Je hebt een keuze

Je kunt niet alles controleren wat gebeurt in je leven. Je kunt wel kiezen hoe je ermee omgaat.

Als jij eerlijk naar jezelf kijkt, hoe sta jij dan in je relatie? Als leider of als slachtoffer? Of herken je het allebei? Denk er eens over na en laat het me weten in een comment hieronder?

Zet er geen oordeel op. Alles is goed. Het gaat om bewustwording. Pas als jij je bewust bent van je gedachten en je gedrag, kun jij de stap naar groei zetten. Deze keuze kun je elke dag, op elk moment in je leven maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.