Au…dat was confronterend

Heb jij ook wel eens dat je van een afstand naar jezelf kijkt en denkt…’waar ben ik nu mee bezig?’

Dat gebeurde mij vorige week. Ik keek naar mezelf en zag en hoorde een Astrid die aan het klagen was. Een Astrid die ik helemaal niet wil zijn.

😠 Ik zit niet lekker in mijn vel

😠 Ik voel me zo moe

😠 We doen zo weinig samen (tegen mijn lief)

😠 Elke keer is er weer strijd (tussen de kids)

😠 Er is zoveel negativiteit en angst (in de wereld)

😠 Ik doe geen leuke dingen voor mezelf

😠 Er komt niets van de grond

😠 Ik kan het vlammetje in mezelf niet vinden

En zo kan ik nog even doorgaan. Ineens zag en hoorde ik mezelf klagen. Al een tijdje. Au…dat was confronterend. Het was niet alleen vervelend voor mijzelf, maar vooral voor mijn lief die alles aan moest horen. En er niets aan kon doen.

Klagen is zinloos

Zelfliefde is jezelf aanvaarden om wie je bent. Ook de minder leuke kanten. Klagen betekent dat je jezelf niet aanvaard.

Met klagen bereik je niets. Klagen is zinloos, het lost niets op. Het verandert de situatie niet, het maakt de relatie met je partner er niet leuker op en het weerhoud je ervan je leven in eigen hand te nemen. Klagen is tijd en energie verspillen die je beter kunt gebruiken om in jezelf te investeren.

Natuurlijk mag je tegen een ander zeggen hoe je je voelt. Zeker als diegene iets voor je kan betekenen. Maar klagen tegen anderen die niets kunnen doen behalve het aanhoren, dat is zinloos.

Ik kreeg alleen maar meer waarover ik klaagde

Door te klagen hield ik mezelf in de slachtofferrol. Daardoor veranderde er niets. Sterker, ik kreeg alleen maar meer waarover ik klaagde.

Alles wat je aandacht geeft groeit. En dat was precies wat er gebeurde. Ik gaf aan het Universum de boodschap dat ik me moe voelde en ik ging me steeds moeier voelen. Ik gaf aandacht aan de negativiteit in de wereld en kreeg er meer van. Zo werkt het Universum.

Het geeft waar jij om vraagt, ook al is het niet wat jij wilt hebben. De energie die ik uitstraalde kreeg ik terug. En de enige die dat kon veranderen, dat was ik zelf. Niet mijn lief die niets aan mijn situatie kon doen. Behalve dan meer samen zijn, maar ja hoe leuk is het om samen iets te doen met iemand die klaagt 😉.

‘All is well’

Zelfliefde is ook accepteren dat wat er nu is. ‘All is well’, zoals Deepak Chopra zo mooi zegt. En onderzoeken hoe je het wel wilt en daar stappen op nemen.

Dat ben ik gaan doen. Ik stelde mezelf de vraag ‘Wat heb ik NU nodig?’. Met deze vraag nam ik de regie weer in eigen hand. Ik pakte mijn schriftje en ging schrijven. Over alles wat er in mij speelt. Dat gaf mij helderheid, rust, acceptatie. En de handvatten om actief op zoek te gaan naar wat ik nodig had om mij beter te voelen. Ik ondernam actie:

✔️ Ik ging naar mijn kinesiologe en natuurkundig therapeut en pakte mijn moeheid aan.

✔️ Ik focus op wat er wel is. Om mij daar elke dag aan te herinneren, maakte ik het beeldend met mijn aquarelpotloden in mijn ‘joy-boekje’. Dat maakte mij weer blij. De tekening ligt nu naast mijn laptop.

✔️ Ik nam contact op met een yogaschool voor een proefles om lid te worden (wat al maanden op mijn wensenlijstje stond).

Een week lang niet klagen

En ik nam het besluit een week lang NIET te klagen. Elke keer als een gedachte voorbij komt die klaagt zeg ik ‘dank je wel voor de mededeling, ik kies voor wat er wel is’. En dat geeft zoveel lichtheid en ruimte. Ik voel me blijer en ben een leuker persoon voor mezelf en mijn lief.

En jij?

Betrap jij jezelf wel eens op klagen? Ik wil je uitdagen om samen met mij de komende week NIET te klagen. Schrijf hieronder ‘JA’ in een reactie als je meedoet. Samen staan we sterker.

Ontdek hoe vaak klagende gedachten voorbij komen. En wat er verandert in je gevoel als je de focus legt op wat er wel is. Ervaar het!

Een week is een start. Ik weet nu al dat ik ervoor kies om ook na deze week niet te klagen (dat zal met vallen en opstaan gaan, maar dat is oké). Omdat klagen zelfliefde uitsluit.

Een mooie klaagloze week!

Liefs 💛,

Astrid

2 gedachten over “Au…dat was confronterend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.