6 Dingen die gelukkige stellen doen

Gisteren bladerde ik in mijn ‘van alles en nog wat’-boekje. Daarin maak ik aantekeningen als ik iets lees of hoor dat mij inspireert, plak er plaatjes in waar ik blij van word en schrijf er mijn intenties in.

Ik kwam bij mijn aantekeningen over een 21-daagse meditatie challenge van Deepak Chopra. 2 Jaar geleden tijdens mijn vakantie startte ik elke ochtend met een mediatie van deze challenge met als onderwerp Miraculous Relationships (hoe toepasselijk 😉).

De 6 elementen van liefde volgens Deepak Chopra

In deze challenge benoemt Deepak Chopra 6 elementen van liefde. Ik las ze en werd er weer door geraakt.

6 Aspecten die de liefde simpel maken en je relatie gelukkig. En toch vergeten we ze vaak toe te passen. Ik deel ze graag met je.

1) CARING

Show you care to a helping word or gesture, an act of kindness, or a show of sympathy.

2) RESPECT

You show respect to making someone feel that they are your equal, that you want to hear what they have to say and that you take them seriously.

3) SELFWORTH

The key is to threat other people not on the basis of equal of self-image, but as someone with a true self, just as you have a true self.

4) APPRECIATION

Giving credit to something the other person values or is proud of.

5) SHARING

Involves any word or act that come close to you, being accepted as part of your life.

6) COMMUNIAN

Which includes sympathy, intimacy, empathy. Communian is one of the highest aspects of love and it develops overtime into the relationships that is most intimate in your life, which for most people is a longterm relationship.

Stel je voor…

Stel je voor als je elke dag uiting geeft aan deze elementen van liefde, al is het er maar aan 1 of 2. Dan kan het niet anders dan dat je relatie met je partner liefdevoller wordt. En niet alleen de relatie met je partner, ook die met je kinderen, familie, vrienden en collega’s.

Dus neem jezelf voor iedere dag minimaal 1 aspect van liefde toe te passen. Welk element inspireert jou het meest en ga jij vandaag toepassen? Ik ben benieuwd. Typ je antwoord in een reactie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.