5 Tips voor een onvergetelijke vakantie met je partner

Een druk op de knop en de vliegtickets naar Bulgarije zijn geboekt. Na lang wikken en wegen toch besloten om de vakantie in Bulgarije te vieren ?. Het land waar mijn lief vandaan komt. Samen met mijn lief en zijn kids vertrekken we op 29 juli.

Yeah, de zomervakantie is begonnen!

De vakantieperiode is aangebroken. Een periode die meer dan welkom is na de afgelopen maanden.

Ineens was er de Corona crisis en zat je 24/7 op elkaars lip. Terugkerende irritaties. Slechte eigenschappen van de ander werden uitvergroot. Gevoelens die je langer hebt weggedrukt kwamen boven. De afgelopen maanden waren pittig. Voor veel stellen een aanslag op hun relatie.

Herkenbaar?

Voor mij wel. Ik merk dat ik behoefte heb aan rust. Even alles achter me laten, van elkaar genieten, bijkomen en weer nieuwe energie opdoen.

Dus kom maar op met die zomervakantie ?.

Toch wat stressmomenten

Maar helemaal relaxed voelt het ook niet. Kun je wel op vakantie? Is het veilig? Lopen we risico op een nieuwe Corona-golf? Blijven we in Nederland? Toch maar naar Bulgarije of vieren we dit jaar vakantie in ons eigen huis?

Mmm…dit waren voor mij toch wel wat stressmomentjes.

Vakantie een uitdaging voor je relatie? Niet met deze 5 tips

Hoe zorg je er nu voor – met alle stressmomentjes – dat je het samen leuk houdt op vakantie? Dat je samen geniet en plezier maakt? Want ook tijdens een vakantie zit je weer 24/7 op elkaars lip.

Spreek de taal van de liefde en je vakantie wordt een succes.

Hieronder deel ik 5 tips voor een onvergetelijke vakantie met je partner.

Voor elke liefdestaal een tip. Je weet dan precies wat je moet doen om je lief blij te maken.

Ga je niet op vakantie? Ook dan maken deze tips je relatie leuker.

VAKANTIETIP 1

? SCHRIJF LIEFDESBRIEFJES

Schrijf voor elke dag van de vakantie een liefdesbriefje voor je partner. Vouw het briefje dubbel en doe het in een pot of een bakje. Je lief mag elke dag een briefje pakken. Is positieve woorden de liefdestaal van je partner? Dan maak je je lief superblij met deze tip

VAKANTIETIP 2

? ACTIVITEITENKAARTJES

Pak een kaartje voor elke dag van de vakantie. Schrijf daarop een activiteit om samen te doen met je partner. Dit kan iets kleins zijn of een activiteit die langer duurt. Denk aan samen koffie drinken ☕️, naar de sterren kijken, samen zwemmen ?‍♀️, een strandwandeling maken, rondstruinen door de straatjes van een stad, een museum bezoeken.

Pak elke dag een kaartje en doe deze activiteit samen.

Ervaart je partner liefde door samen zijn? Dan is dit een supergoede tip.

VAKANTIETIP 3

? MAAK EEN PLAYLIST VAN JULLIE FAVORIETE LIEDJES

Een nummer dat herinnert aan jullie ontmoeting, waarop jullie voor het eerst gekust hebben, de 1e vakantie met je partner.

Zoek nummers die echt van jullie zijn. Waarbij je de twinkeling in elkaars ogen ziet als het gedraaid wordt.

Verras je lief de 1e dag van de vakantie met deze playlist. Speel elke dag mimimaal 1 liedje. Een blijvende herinnering aan de vakantie en aan elkaar ?. 

Een ideale tip als je partner cadeaus krijgen als liefdestaal heeft.

VAKANTIETIP 4

? VERWENDAG

Verwen je partner minimaal 1 dag tijdens de vakantie door hem of haar in de watten te leggen.

Koop verse croissantjes ? en start de dag met een ontbijt op bed. Maak dan een cappuccino. Haal de boodschappen, maak de favoriete tonijnsalade van je lief, geef een massage, verras je partner met zelf geplukte bloemen ?, schenk een glas Sauvingon blanc in. En doe het met liefde.

Gelukkiger kun je je partner niet maken als dienstbaarheid zijn of haar liefdestaal is.

VAKANTIETIP 5

? OMHELS ELKAAR

Omhels elkaar. Niet zo’n snelle knuffel om ‘hallo’ of ‘tot ziens’ te zeggen. Nee, een échte knuffel van hart tot hart. Sla je armen om elkaar heen, houdt elkaar stevig vast.

Doe dat 30 seconden.

Een tip dit ik niet vaak genoeg kan geven, omdat die zo belangrijk is. Het is wetenschappelijk bewezen dat knuffelen gezond is.

Als jij en je lief de armen om elkaar heen slaan, elkaar stevig vasthouden, een echte knuffel van hart tot hart geven, wordt er oxytocine aangemaakt.

Waarom is dat zo fijn? Oxytocine is het hormoon dat zorgt voor rust, vertrouwen en verbondenheid. Het vermindert stress. Oxytocine wordt ook wel het liefdes- of knuffelhormoon genoemd. Superbelangrijk dus voor je relatie én je gezondheid.

Niet heel verrassend dat dit de perfecte tip is als je partner liefde ervaart door lichamelijk contact ?

Probeer alle tips uit en geef een positieve boost aan je relatie

Spreekt je partner de taal van dienstbaarheid, en vind jij de tip van lichamelijk contact superleuk om te doen? Gewoon doen! Alle tips geven een positieve boost aan je relatie.

Weet je niet zeker wat jouw liefdestaal of die van je partner is? Lees dan nog eens mijn blog “Ontdek de 5 liefdestalen (en verbeter je relatie)”. Hierin vind je alle liefdestalen op een rijtje.

Veel plezier met de tips.

En jij?

Over welke tip ben jij enthousiast? Schrijf je het hieronder in een reactie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.