5 Tips om je relatie een positieve boost te geven op vakantie

De zomervakantie is weer begonnen

Voor sommige relaties een uitdaging. Het hele jaar ben je druk met werk, sociale verplichtingen en de sportlessen van de kinderen. Ineens zit je 24 uur op elkaars lip. Gevoelens die je langer hebt weggedrukt komen boven. Irritaties en discussies worden uitvergroot.

Je hebt hoge verwachtingen van de vakantie

Het moet allemaal goed en geweldig zijn. Maar de omgeving valt tegen, de files zijn te lang, het is te warm, de kinderen zijn chagrijnig, je bent moe en je ergert je steeds meer aan je partner. ‘Is dit nu de persoon met wie ik oud wil worden?’, gaat er door je heen. In plaats van dat de vakantie jullie dichter bij elkaar brengt, verslechtert het je relatie.

Een vakantie kan ook anders gaan

De vakantie kan ook een fantastische tijd zijn waar jij en je lief weer eens alle tijd en aandacht voor elkaar hebben. Samen nieuwe plekken ontdekken. Je kunt ontspannen, alles achter je laten, van elkaar genieten, bijkomen en weer nieuwe energie opdoen.

Wil jij een heerlijke vakantie met je lief?

In dit artikel geef ik 5 simpele tips waarmee jij je relatie een positieve boost geeft. Je ontdekt nieuwe dingen van elkaar. Je hebt plezier en je relatie sprankelt.

TIP 1: Maak een lijst met activiteiten die je wilt doen en deel dit met elkaar

Maak allebei een lijst van activiteiten die je met je partner wilt doen op de vakantie. Dat kunnen activiteiten zijn als plekken die je wilt bezichtigen, maar ook bezigheden als dansen, wandelen, seks, massage, zwemmen of ‘ouderwets’ spelletjes spelen. Deel de lijsten met elkaar en maak een derde lijst waarop jullie alle suggesties met elkaar combineren.
Kies elke week minimaal 2 activiteiten van deze lijst en doe deze samen.

Stel dat aan het dansen is in het bos

TIP 2: Geef een compliment

Geef je lief tijdens de vakantie elke dag een compliment. ‘Je ziet er prachtig uit’, ‘ik ben trots op je’, ‘je bent de mooiste’, ‘je bent de liefste’, ‘ik waardeer het dat je altijd zo lekker voor me kookt’, ‘ik weet zeker dat je het kunt’, stuur een emoji hartje per app (als je er één stuurt dan klopt het hartje, hoe romantisch ?).

Hartje van schelpen op het zand

TIP 3: Leg je lief in de watten

Leg elkaar minimaal 1 dag tijdens de vakantie helemaal in de watten door voor hem of haar te zorgen. Maak een lekkere kop koffie, haal de boodschappen, maak een heerlijk ontbijt, verras je lief met zelf geplukte bloemen, smeer je partner helemaal in met zonnebrand, schenk een glas wijn in. En doe het met liefde.

Koppel waarbij de man een bos zelgeplukte bloemen achter zijn rug houdt.

TIP 4: Maak een boekje met positieve woorden

Maak een notitieboekje met de titel positieve woorden. Schrijf hierin elke dag 1 ding op wat je zo leuk vindt aan je partner. Laat je geliefde hetzelfde doen. Deel dit met elkaar voordat je gaat slapen.
Zo verzamel je een boekje waaruit blijkt hoe leuk jullie elkaar vinden. Het is gelijk een mooie herinnering aan de vakantie. Loopt het even niet zo lekker? Pak dan het boekje erbij en weet weer waarom jullie samen zijn.

de tekst ... love geschreven op papier

TIP 5: Omhels elkaar

Uit onderzoek volgt dat baby’s die vastgehouden, omhelst en gekust worden zich meer gezond ontwikkelen dan degenen die worden genegeerd. Maar niet alleen baby’s hebben fysiek contact nodig, ook kinderen en volwassenen.
Omhels je geliefde elke dag een halve minuut en voel hoe je je meer met elkaar verbonden voelt.

Stel dat elkaar omhelst

Heb jij nog tips?

Veel plezier met het toepassen van de tips. Ik ben benieuwd hoe jij en je partner deze ervaren. Laat het mij weten in een reactie onder dit artikel. Of misschien heb je nog andere tips. Ik hoor ze graag!

Omdat ik het zo leuk vind om tips te delen krijg je nog een bonustip. Een van mijn favoriete tips.

Bonustip : Schrijf een vakantiekaartje aan je lief

Koop een vakantiekaart. Schrijf de kaart aan je partner en begin met de zin ‘Ik ben zo blij met jou omdat….’  en maak deze af. Stuur de kaart vervolgens op naar je lief. Een leuke verrassing waar je je geliefde blij mee maakt als hij of zij thuiskomt na de vakantie.

Rek met ansichtskaarten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.