11 Redenen om meer te voelen

Mist in mijn hoofd

Mijn ratio staat uit

Geplaveid wordt de weg

Naar mijn diepste gevoel

Een zaadje gepland

Voor de magie van het leven

– Astrid Landman

Mist in mijn hoofd. Zo voelt het nu voor mij. Mijn denken is uitgeschakeld. En het heeft een reden. Door de mist in mijn hoofd wordt het weggetje naar mijn gevoel geplaveid. En vanuit voelen mijn leven leiden, is precies wat ik wil. Alleen mijn hoofd zat vaak in de weg. Ik schreef er vorige week een blog over ‘Mijn meest vage blog tot nu toe’. Heb je ‘m nog niet gelezen, klik dan hier om ‘m alsnog te lezen.

11 Redenen om meer te voelen

Waarom is voelen zo belangrijk? Ik liet er mijn gedachten over gaan. Ehh…nee, dat was niet de juiste manier, daar ging ik weer 😉. Ik wil meer voelen, dus ik ging voelen. En kwam tot 11 inzichten waarom het belangrijk is om meer te voelen.

#1

Met voelen wordt je geboren. Het denken is je aangeleerd. Voelen heb je van nature. Daar hoef je niets voor te doen. Het is je betrouwbaarste instrument dat je hebt. Het is er altijd. En het klopt altijd. Vanuit voelen creëer je je leven. Het is alleen ondergesneeuwd door het denken. Het enige wat je moet doen is de sneeuw ervan af halen.

#2

Voelen is je kompas. Het geeft je de antwoorden op de vragen van het leven. ‘Wat wil mijn hart?’, ‘Wie ben ik werkelijk?’ en ‘Hoe ziet mijn leven eruit als ik leef zoals ik het wil?’ De antwoorden vind je alleen in jezelf. Door naar binnen te gaan. Door te voelen. Je krijgt ze niet door wat anderen zeggen of vinden. Dat zegt iets over de ander, niet over jou.

#3

Voelen legt de basis in hoe we met elkaar omgaan. Als je zelf kunt voelen, kun je ook beter begrijpen wat de ander voelt.

#4

Voelen is subtiel. Je doet het automatisch. Het kan je niet bedriegen en niet voor de gek houden. Je hoofd houdt je voor je gek. Die kan je verhalen vertellen die niet waar zijn. Je gevoel vertelt je altijd de waarheid.

#5

Als je leeft vanuit je gevoel is de wereld zachter en liefdevoller.

#6

De schoonheid van het voelen is dat het jouw waarheid is. Jouw gevoel bepaalt wat jij de wereld inzet.

#7

Je mag één op één zijn met je gevoel. Je gevoel ontmoeten, leren kennen, aandacht geven, voeden en vertrouwen als de bron van jouw waarheid. Dat kun je alleen zelf. Je hebt daar anderen niet bij nodig. Sterker, ze zijn een afleiding.

#8

Je gedachten kunnen je gevoel overspoelen. Trap er niet in, in je gedachten. Gebruik je verstand, het denken om dat wat je voelt de wereld in te zetten. Om te begrijpen, verbanden te leggen, actie te ondernemen. Dan bloei het en groeit het en komt het tot wasdom. En met het bedoel ik jouw leven, jij, wie jij bent en waarom je hier bent.

#9

Voelen zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft, dat jij jij blijft en niet iemand anders wordt. Je kunt alleen je authentieke zelf zijn als je luistert naar je gevoel, trouw bent aan je gevoel en daarnaar leeft. Hoe onlogisch, onwaar of onmogelijk dit soms lijkt.

#10

Laat je niet afleiden door wat anderen vinden. Dan ga je weg bij je gevoel. Dan ga je weg bij wie je ten diepste bent.

#11

Als we allemaal zouden luisteren naar ons gevoel en leven vanuit wie wij in essentie zijn, is de wereld mooi, vredig en liefdevol.

Dit zijn mijn ontdekkingen over waarom voelen belangrijk is. Voor jou kan het anders zijn. Of misschien heb je nog meer redenen waarom voelen belangrijk is. Ik hoor ze graag van je. Ik sta altijd open voor opmerkingen, aanvullingen en nieuwe inzichten. Om zelf te leren en anderen te inspireren.

Het resultaat van meer voelen

Hoe meer ik voel wat er speelt in mij, hoe meer ik vertrouw op mijn gevoel, hoe meer ik mijn gevoel durf te volgen, hoe meer mijn leven wordt zoals ik het graag wil. Ik hecht minder waarde aan wat anderen vinden.

En dat geeft een enorme vrijheid in mij. De vrijheid om mezelf te zijn, om te leven zoals ik het wil. Dat is waar ik het voor doe.

Stap voor stap leren voelen

Voelen gaat niet van de een op de andere dag. Jarenlang leefde ik in mijn hoofd en kon ik niet of slecht bij mijn gevoel komen. De afgelopen jaren kijk ik bewuster naar mezelf. Zoek ik antwoorden op vragen als wat wil mijn hart, wie ben ik werkelijk en hoe wil ik leven. Voelen is daarbij van cruciaal belang. In mijn reis naar zelfliefde leer ik steeds meer en beter voelen. Stapje voor stapje en blijven oefenen 😊.

Vind jij het wel eens een uitdaging om bij je gevoel te komen? Dan heb ik deze tips voor jou.

Tip 1

Creëer elke dag een moment met jezelf. Zoek het gezelschap op met jezelf, zonder anderen om je heen. Al is het maar vijf minuten. In de natuur of thuis. Zoek een plek waar je je prettig voelt.

Haal een paar keer diep adem, sluit je ogen en richt je aandacht naar binnen. Onderzoek wat je voelt. Hoe voelt je lichaam? Voel je ergens pijn of ongemak. Voelt het prettig. Voelt het warm of koud. Of voel je niets. Ervaar je emoties? Waar voel je ze. Is er een plek waar je je veilig voelt in je lichaam, zo ja waar is dat?

Wees nieuwsgierig. Ga als een detective op zoek naar wat je voelt. Gebruik al je zintuigen. Schrijf je ervaringen op in een journal. Zonder oordeel. Puur als waarnemer. Er is geen goed of fout. Ook als je niets voelt is dat een waarneming. Op deze manier krijg je een helder beeld hoe en waar jij voelt. Zo wordt het makkelijker om te voelen en naar je gevoel toe te gaan.

Tip 2

Een andere tip is de Inspiratiemiddag Zelfliefde & Joy op 20 februari.

Tijdens de Inspiratiemiddag gaan we voelen. Voelen hoe jij lief kunt zijn voor jezelf. Voelen wat jou joy geeft.

Zweverig? Nee. Ik hou van praktisch en simpel.

⭐ Je krijgt dan ook praktische oefeningen en handvatten voor meer zelfliefde en joy in je leven, ook als tegenzit.

⭐ Je leert dat zelfliefde en joy niet uit momenten bestaat, maar een manier van leven is.

⭐ Je leert waar in je lichaam jij voelt of iets goed of niet goed is voor jou. Dit is super waardevol voor het nemen van besluiten.

Het is een middag waarin jij centraal staat en je een krachtige stap zet naar een leven vanuit je authentieke zelf. Een middag vol inspiratie in het teken van liefde, vreugde en positiviteit.

Na deze middag heb jij de focus op wat jij wilt en weet jij welke eerste stap je kunt zetten naar een leven met meer joy en liefde voor jezelf.

Denk jij nu, dat wil ik ook! Klik dan hier om je in te schrijven of voor meer informatie.

Ik kijk er naar uit om je te zien tijdens de Inspiratiemiddag.

Liefs 💛,

Astrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.