1095 extra momenten met je partner…door 1 kleine verandering

The journey of a thousand miles begins with one step”

Lao Tzu

Kleine alledaagse dingen in je relatie. Doe ze consistent, elke dag een stukje beter, en je staat verbaast van het resultaat.

Elke ochtend en elke avond geven mijn lief en ik elkaar een knuffel. Niet zo’n snelle knuffel om ‘hallo’ of ‘tot ziens’ te zeggen. Nee, een échte knuffel van hart tot hart. Armen om elkaar heen slaan, elkaar stevig vasthouden, zeker 30 seconden. Heerlijk 😊.

Ook staan we elke ochtend eerder op om samen de dag te beginnen met een frisse ochtendwandeling. Dat betekent sowieso één moment per dag exclusief voor ons tweeën. Super waardevol.

De kracht van een kleine verandering

Kleine dingen en zo belangrijk voor onze relatie. Meerdere keren per dag samen een gevoel van dankbaarheid en geluk. Rust, omdat ik weet dat we elke dag een moment samen hebben. En ik voel me blijer en positiever gedurende de dag.

Ik merkte dat de knuffels met steeds minder aandacht kwamen. De tijd samen schoot er nogal eens bij in. Er was altijd wel een mail die nog beantwoord moest worden, een vriendin om mee koffie te drinken, de karatetraining die op onze vrije avond viel, of de jongste die naar de speeltuin wilde.

Hoe kunnen we op een dag minimaal één moment van aandacht hebben voor elkaar? Door een klein ding te veranderen. Een ding dat voor ons haalbaar was. In ons geval een ochtendwandeling en 2 knuffels per dag (eigenlijk dus 3 dingen 😊). 

Elke dag een kleine stap

En elke dag een kleine stap, dan wordt het een gewoonte. Net zoals tandenpoetsen. Je denkt er niet meer over na, maar je doet het gewoon. Het lijkt weinig verschil te maken, 2 knuffels en een wandeling. Maar kijk je naar de lange termijn, dan geven al die kleine stappen verbazingwekkende resultaten.

Het resultaat is verbijsterend

Stel je voor:

Elke dag 2 keer een echte warme knuffel. Dat is 14 knuffels per week, zo’n 60 knuffels per maand en 730 knuffels per jaar!

De dag samen starten met een ochtendwandeling, dat is 7 wandelingen per week, zo’n 30 per maand en 365 per jaar.

1.095 waardevolle moment per jaar

Tel dat bij elkaar op en dan heb je 1.095 waardevolle momenten samen per jaar! Wow, dat is fantastisch voor je relatie! En alleen maar door – in ons geval – 3 kleine dingen per dag anders te doen. En dit consistent vol te houden.

Wat wil jij veranderen in je relatie?

Wat mis jij in je relatie en zou je graag meer van willen?

Nu hoef je natuurlijk niet gelijk 3 dingen te veranderen. Begin met 1 klein ding. Wat voor jou en je partner haalbaar is. 1 Ding waar jij en je partner blij van worden. Dat motiveert. Hou consistent vol. Totdat het een gewoonte is. Kies dan een volgend klein ding die je relatie nog meer voldoening geeft.

Bedenk dat alle verandering in het begin moeilijk is. Houdt het resultaat voor ogen: nog meer blije momenten met je lief. En meer blije momenten met je partner is meer levensgeluk 🍀.

Koppel het aan je liefdestaal

De knuffels en de ochtendwandeling zijn een bewuste keuze. De liefdestaal van mijn lief is lichamelijk contact. Vandaar dat hij extra blij wordt van knuffels. Mijn taal is samen zijn. De wandelingen maken mij dan ook dankbaar en gelukkig.

Wij kozen voor een ding waar wij wezenlijk behoefte aan hebben. Dat maakt dat we super gemotiveerd zijn en het volhouden. En dat de beloning groot is. Door het spreken van elkaars liefdestaal voelen we meer liefde.

Is jouw liefdestaal positieve woorden? Benoem dan bijvoorbeeld elke dag 1 positief punt van elkaar. Is de liefdestaal van je partner dienstbaarheid? Ruim dan elke dag de vaatwasser uit, omdat je weet dat je je lief daar blij mee maakt.

En jij?

Welke kleine stap kun jij nu doen om je relatie nog leuker te maken? Laat je het me weten in een reply?

Nog een keer lezen wat een liefdestaal is en welke er zijn? Lees dan hier mijn blog “Ontdek de 5 liefdestalen verbeter je relatie”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.