1 Simpele tip voor meer joy in je leven

The present moment is filled with joy and happiness.

If you are attentive you will see it

– Thich Nhat Hanh

Ik trek mijn jas aan en stap de deur uit voor een wandeling na de lunch. De zon op mijn gezicht, magnolia’s in bloei, een glimlach van een mede-wandelaar, een veldje met vrolijke paarse krokussen. Het geeft me een blij en gelukkig gevoel. Ik voel me dankbaar dat ik van deze momenten geniet en sta er bewust bij stil.

Jarenlang kon ik dat niet, genieten van het moment. Tijdens een wandeling zat ik vooral in mijn hoofd te bedenken wat ik nog moest doen of maakte ik me zorgen over wat niet lekker liep. De bloeiende magnolia’s en vrolijke krokussen gingen aan me voorbij.

Was blij zijn iets voor later en had ik had überhaupt geen idee waar ik blij van werd. Voelde ik me pas gelukkig als ik die nieuwe baan had, die net te dure blouse kon kopen of dacht ik terug aan die vakantie een aantal jaar geleden waar ik me zo gelukkig voelde. En vroeg ik me af of zo’n vakantie ooit weer komt.

De schoonheid van de mooie alledaagse momenten, ik zag het niet.

Is dit herkenbaar voor jou?

Het nu is gevuld met joy en geluk

We stellen voorwaarden aan vreugde en geluk. Je aandacht zit in de toekomst, waarvan je niet weet hoe die eruit ziet. Of in het verleden, dat geweest is en je niet meer kunt terughalen. Je aandacht is gericht op iets dat er niet is.

Maar je hebt alleen het NU waarin je leeft. En dit nu is gevuld met joy en geluk. Als je het wilt zien. Als je er je aandacht op richt.

Geef aandacht aan waar jij meer van wilt

Alles is energie. Waar jij aandacht aan geeft groeit en kan naar je toekomen. Let jij meer op momenten, gebeurtenissen of dingen die jou vreugde en geluk geven, dan komt daar meer van in je leven. Ben je geneigd de dingen te zien die er niet zijn of negatief zijn, dan nodig je uit wat je niet wilt. 

Ik ervaar zelf het verschil nu ik elke dag bewust mijn aandacht richt op de positieve en mooie momenten in mijn leven. Mijn leven is gevuld met meer liefde en joy dan ooit. Gebeurt er iets wat niet fijn is dan ga ik bij mezelf naar binnen. Kijk ik (meestal 😉) zonder oordeel wat er speelt in mij en welke les ik te leren heb. Om daarna de keuze te maken mijn aandacht te verleggen naar wat ik wel wil, waar ik meer van wil aantrekken in mijn leven.

Speel je mee?

Speel ermee. Richt je aandacht deze week op alles wat jou joy en geluk geeft. Sta er bewust bij stil. Voel de dankbaarheid voor alles wat er nu is.

Het is simpel. Een mooi gesprek, een glimlach die je krijgt, je favoriete nummer op de radio, de knuffel van je lief, een wandeling in de natuur, een grappig filmpje dat voorbij komt, de zon die schijnt, de bloesem in de boom.

Ontdek wat het met je doet.

En jij?

Als jij nu om je heen kijkt, wat geeft jou dan een gevoel van blijheid en geluk? Deel je het met me in een reactie onder dit artikel?

Een liefdevolle week vol mooie momenten.

Liefs 💛

Astrid

P.S. Zondag 24 april is er weer een Inspiratiemiddag Zelfliefde & Joy. Wil jij leren hoe je meer zelfliefde & joy in leven creëert? Doe dan mee! Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.